Балкан официално представи селекцията си за новия сезон


Балкан официално представи селекцията си за новия сезон
(сн. lap.bg)
04-09-2015 09:12 | botevgrad.com

Балкан официално представи селекцията си за предстоящия сезон на НБЛ 2015/2016. Това стана на пресконференция късно снощи в Ботевград, на която бяха представени 11 състезатели.

 

Изпълнителният директор на БК Балкан Цветан Луканов представи пред привържениците на тима всички 11 баскетболисти, с които вече има подписани договори. От миналия сезон са шестима: Мартин Маринов, Николай Маринов, Цветослав Острев, Николай Върбанов, Радослав Кочев и Кристиян Кръстев. Новите попълнения са пет - българите Мартин Дурчев, Стоян Петков и Васил Александров, сърбинът Душан Цветкович и американецът Брандън Фортънбъри. Капитан на тима от новия сезон ще бъде Мартин Маринов.

 

До началото на сезона се очаква още един играч на позиция 4, водят се преговори с няколко баскетболисти. Селекцията ще завърши окончателно през февруари. От клуба са имали предложения към Веселин Веселинов и Александър Янев, но до споразумение не се е стигнало. Не бе отговорено достатъчно ясно на въпроса дали Иван Лилов, който е на проби в Италия, има място в отбора, ако не се стигне до привличането му в чуждестранен клуб.

 

Основните финаниране за отбора ще бъе осигурено от Община Ботевград. Председателят на БК Балкан Георги Георгиев, който е и кмет на Община Ботевград, обяви, че ще бъдат осигурени необходимите финансови средства за предстоящия сезон.  „За общината не е проблем да финансира отбора. Тя намери средства, за да може тази религия – люлката на баскетбола - да не бъде закрита. Ще изпълним задълженията към вас, защото аз ще бъда кмет и другия мандат”, обяви Георги Георгиев.
 

След края на пресконференцията ирачите раздадоха тениски с авторафи на своите фенове, които бяха дошли на пресконференцията. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи