Никола Маравич започна подготовка с Черно море Порт Варна


Никола Маравич започна подготовка с Черно море Порт Варна
04-09-2015 10:31 | chernomore.eu

Сръбският център Никола Маравич направи първа тренировка вчера с бронзовия медаист в НБЛ Черно море порт Варна. Маравич ще носи през новия сезон номера, с който се подвизаваше Милян Пупович - №15.

 

От заниманието на вчерашната тренировка отсъстваха двама играчи - Пламен Алексиев, който е с температура и Ангел Пейчинов, който е на камп в Гърция. С тима тренира и Александър Янев, който очаква трансфер зад граница. Ако това не се случи е много вероятно той да играе известно време за варненци, както това стори в началото на миналия сезон Божидар Аврамов. В заниманието участваше и Ивайло Касабов.

 

Пред местния сайт на клуба новото попълнение на варненци даде кратко интервю. Ето какво сподели той:

 

„Започнах в Раднички (отбора на Червения кръст), клуб с традиции, който бе закрит поради финансови причини. След това продължих кариерата си в Атлас. Играх за Мега Визура, Вършац, наследник на бившия Хемофарм, както и за Борац Чачак. Станах шампион на Босна и Херцеговина с Игокеа. Това е най-голямото ми постижение досега.

 

Мисля, че силата ми като център е на пик енд рол. С плеймейкъра добре си партнираме. Смятам, че и тук ще се сработим идеално.Зная за сърбите, коита са играли тук преди мен. С Джордже Тресач съм играл в Борац Чачак миналия сезон. Прекрасно момче е. Той ми разказа много за Варна. Милян Пупович също ми каза хубави думи за града, за хората тук. Дошъл съм подготвен във Варна. Много съм щастлив, че попаднах в тази среда.

 

Избрах номер 15. Миналата година в Игокеа играх с този номер, а и Милян е носил фланелката с този номер . Това е голяма чест и отговорност за мен да играя с този номер."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Никола Маравич, Черно море Порт Варна , НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи