Не само Паркър и Новицки - ето още от звездите на Евробаскет 2015 (видео)


Не само Паркър и Новицки - ето още от звездите на Евробаскет 2015 (видео)
Боян Богданович
05-09-2015 09:57

По-късно днес започва Европейското първенство за мъже. За първи път то ще се проведе в четири държави, които ще бъдат домакини на първата фаза - Франция, Хърватия, Германия и Латвия. Естествено по терените ще видим доста от големите звезди на европейския баскетбол, а те не се ограничават само до Тони Паркър или Дирк Новицки. Ето и кои са имената, които се очаква да блестят най-ярко:

Тони Паркър - настоящият шампион Франция е основен претендент да запази титлата си. Естесвено тя ще бъде водена от плеймейкъра Тони Паркър, който трябва да раздава топката на Диуа, Батум и Гобер.

Дирк Новицки - германецът се завърна в националния отбор, за да играе по терените на родината си. Крилото наистина е друга класа, а ако има ден, то макар и на 37 години няма кой да го спре.

 



Денис Шрьодер - друг германец, който ще е с ключова роля в състава. Плеймейкърът на Атланта е бърз, с отличен дрибър и е непридвидим. Това е първият му голям турнир и той може да удиви доста хора, ако някой не го познава.

 



Пау Гасол - лидерът на Испания ще трябва да се оправя без брат си Марк. Той намери себе си в миналия сезон в Чикаго, а интелигентността и хъсът, които показва на терена ще са огромен плюс в борбата на иберийците да си върнат титлата.

 



Никола Миротич - още едно от оръжията на Испания, освен обичайните ветерани. 24-годишният черногорец показа класа още в първия си сезон в НБА, а сега иска да донесе и злато на втората си родина.

 



Неманя Белица - сърбите бъкат от талант, а един от тях е 27-годишното крило от Белград. Той има два загубени финала с националния, а след силния сезон с Фенербахче и трансферът в НБА, е готов да мине ниво нагоре и да се върне у дома със злато.

 



Милош Теодосич - другото голямо име при сърбите. Мозъкът на тима и на ЦСКА Москва може да прави всичко, а ако е постоянен и не покаже тежкия си характер, то плавите могат да стигнат далеч.

 

Марко Белинели - италианецът е шампион със Сан Антонио и вече има доста опит. Адзурите пък събраха всичките си звезди в състава, имат и младост и няма съмнение, че ще се намесят в битката за излизане от тежката група.

 


Ерсан Илясова - турците са в тежката група В и разчитат много именно на крилото. Той може да стреля, може да играе под коша, а вече е придобил и достатъчно опит.

Янис Андетокумбо - младата звезда на Милуоки и на Гърция изумява всички с атлетизма си. Постепенно обаче той подобрява и баскетболните си умения, а това ще го прави все по-труден за опазване.

 


Василис Спанулис - за него е казано и написано всичко, а той е донесъл не една или две победи на Олимпиакос и Гърция. Гардът отново е тук и елините ще разчитат много на него във важните моменти.

Марио Хезоня - едва 20-годишният хърватин вече е голяма звезда. Той може да играе на две позиция и има убийствена стрелба от тройката. Хезоня е добре познат от години, а сега на първото си голямо първенство може да затвърди своето име.

Боян Богданович - още един хърватин, който може много. Тук обаче вече роля играе и опитът, който трупа в НБА и той е безспорният лидер на отбора, който ще гони поне медал.

 



Зоран Драгич - преди две години словенците стигнаха до петото място на домашното първенство, като бяха водени от Горан Драгич. Сега него го няма, а брат му Зоран е на ред да покаже качествата си.

Заза Пачулия - грузинците ще се опитат да излязат от група С, а те имат състава за това. Безспорен лидер в него е центърът на Милуоки, който е трудно удържим понякога.

Йонас Валанчунас - вицешампионите от преди две години - Литва, разчитат много на центъра и се надяват на титла. Центърът на Торонто има сериозна физика и може да е безкрайно полезен в подкошието.

 



Виталий Фридзон - руснаците не са същият отбор и имат доста липси, но гардът на ЦСКА има опит, за да поведе новият състав на страната.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тони Паркър, Пау Гасол, Дирк Новицки, Неманя Белица, Милош Теодосич, Ерсан Илясова, Марио Хезоня, Боян Богданович, Василис Спанулис, Евробаскет 2015
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи