Ето рекордите, които вероятно ще бъдат подобрени на Европейското


Ето рекордите, които вероятно ще бъдат подобрени на Европейското
05-09-2015 11:03

Рекордите са, за да бъдат подобрявани, дори и тези, които изглеждат недостижими. Предстоящото издание на Евробаскет 2015 може да запази място в историята за няколко важни имена. Ето и кои рекорди се гонят на шампионата:

- Топ реализатор в историята на Европейските първенства - Тони Паркър (996 точки в 59 мача) и Дирк Новицки (983 в 44) би трябвало да изпреварят гръцката легенда Никос Галис, който е с 1030 точки в само 33 мача. Пау Гасол пък има 814 и може да мине четири места напред.
Паркър може и с десет мача по-малко от Крешимир Чосич, който е лидер в изиграните срещи на шампионатите.

- Най-много трофеи на най-добър реализатор на Европейско първенство - Новицки може да достигне Галис на върха в класацията с четири трофея. Германецът бе първи през 2001, 2005 и 2007, а сега има шансът да го направи отново.

- Титли като играч и треньор - Саша Джорджевич може да достигне Панайотис Янакис, който засега е единствен печелил Евробаскет и като играч и като треньор. Сърбинът има три титли с родината си, а сега се надява да я изведе до трофей и като наставник.

- Най-много призове за Най-полезен играч - тук отново виждаме легендата Крешимир Чосич, който е единственият печелил този приз два пъти- Паркър, Новицки и Гасол са го правили по веднъж и са готови да се изравнят с Чосич.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тони Паркър, Дирк Новицки, Пау Гасол, Евробаскет 2015
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи