Андрю Уигинс изведе Канада до второ място в група В на ФИБА Америка (видео)


Андрю Уигинс изведе Канада до второ място в група В на ФИБА Америка  (видео)
(сн. AP)
05-09-2015 15:02

Крилото на Минесота Андрю Уигинс вкара 19 точки, а Канада победи късно снощи Пуерто Рико със 112-92, за да спечели второ място в група В от квалификационния турнир на ФИБА Америка. Те завършиха с актив от 3 победи и 1 загуба. Двата най-добри отбора от турнира пък, ще се класират директно за Олимпиадата в Рио през 2016. Лидер остана Аржентина, която по-рано победи Венецуела със 77-68 и остана напобедена до този момент.

 

Аржентинците се целят към четвърта поред олимпиада за тях. Тимът е доста подмпладен, само с двама ветерани от спечелването на златото в Атина през 2004 и бронза през 2008 в Пекин – Луис Скола и Андрес Ночони, но тимът показва доста стабилна игра.

 

Мексико спечели група А с 4 победи и нито една загуба, а втора е Доминиканската република с актив 2-2. В неделя те ще срещнат Пуерто Рико, а Доминиканската република ще се изправи срещу Венецуела.

 

Пуерто Рико водеше със 7 през втората част, но Канада завърши първото полувреме със серия 11-0 и излезе напред с две при 46-44 на почивката. В третата канадците отново направиха серия от 13-4 след няколко тройки на Уигинс и увеличиха още повече преднината си. Така заслужено стигнаха до успеха.

 

 

С 9 играчи от НБА канадците са считани за фаворити в турнира и спечелването на едно от двете места за Рио. Кори Джоузеф, Ник Стаукас и Кели Олиник добавиха по 15 точки. Бради Хеслип се отчете с 13, а Филип Скръб с 11.  „Няма значение колко играчи от НБА имаме, защото ние все още сме млад отбор в международна надпревара. Всеки мач научваме нещо повече.“ Казва канадския треньор Джей Триано . „Сега сме в добро състояние, но трябва да бъдем в още по-добро следващата седмица.“, завърши наставникът. Целта на Канада е да се класира на Олимпиада за първи път от 15 години насам, когато участва през 2000 година в Сидни.

 

За Пуерто Рико Хосе Хуан Бареа имаше 20 точки, 7 борби и 7 асистенции. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Америка, Аржентина, Канада, Венецуела, Пуерто Рико, Мексико
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи