От конкурса на FMG: Александър Везенков – една сбъдната мечта


От конкурса на FMG: Александър Везенков – една сбъдната мечта
15-09-2015 13:10

На пощата на конкурса за читатели на Free Media Group получихме писмо от баскетболния фен Димитър Копаранов. Той говори за Александър Везенков и неговия път към Барселона и големия баскетбол. Всеки, който пожелае да се включи в конкурса, може да изпрати свой материал на и-мейл адрес konkurs.fmg@gmail.com. Повече подробности можете да прочетете ТУК.

 

Александър Везенков е един от младите спортисти не само в България, но и в Европа. Макар на двадесет години, той е вече истински мъж, който е сбъднал своята мечта – да играе любимата игра редом с големи имена в баскетбола. Единственото, което го интересува, е да играе великата баскетболна игра и да кара нас самите да се гордеем с него. Макар Сашо, както го наричат неговите приятели,  да не е  роден в България, той избра да играе за нашата страна. Той успешно игра както в неговата възрастова група, така и в групата на мъжете. Дори и там той показа своя талант и лидерство. Тогава разбрахме, че той ще стигне далеч, че е играч, с който да се гордеем.

 

Сашо направи изключителен сезон в Гърция и бе избран за крило на годината с впечатляващите 17.0 точки на мач лидер в тази класация, а и 7.3 борби. Да не забравяме, че бе обявен и в първия отбор на лигата. За двадесетгодишно момче е просто впечатляващо, защото гръцката лига е една от най- добрите в Европа, а пък там играят много сериозни имена за европейския баскетбол. И ето, след сезона в Гърция, той подписа с един от европейските грандове - Барселона. Имаше варианти да се пусне в драфта на НБА, но той реши преди да отиде в най-силната лига в света да бъде напълно готов за най-голямата сцена. Мнозина може би биха избрали веднага НБА, без да се замислят, заради славата и парите. Но какво е слава без да си показал какво наистина можеш!?

 

Така че Сашо наистина взе най- доброто решение. След като подписа с Барселона, за него веднага всичко започна, не се отдаде на славата,почивката и приятелите, а тренираше, за да бъде готов за Барселона. Подготви се изключително добре отвъд океана и около преди седмица направи своя дебют в Испания. Въпреки че младият баскетболист е на високо ниво, той  не полетя в небето. Напротив, той не забрави да подмине нашата страна и да благодари на всички треньори, които са работели с него, на всички негови близки и приятели, че са били зад него. Младежът отдава своя успех на треньорите, защото те са го направили такъв играч. Ако не са били те, той нямаше да бъде това, което е сега – млад играч с бъдеще.

 

Сега, когато Везенков се намира в Барселона,  е пример за много деца, които могат да се учат от него. Много подрастващи вече мечтаят да бъдат като него, все повече и повече  деца се влюбват във великата игра. Младият баскетболист доказа, че когато талантът е съчетан с упорит труд и усърдие, мечтите стават реалност.

 

Надявам се съвсем скоро и други млади момчета да пробият в европейския баскетбол, но тайната за този успех е упоритост, много здрава работа в залата, здраве и съсредоточеност изцяло в оранжевата топка. Всички хора, които идват в спорни зали, са виждали нашите талантливи млади момчета. Силно се надявам те да продължат по този път и да не спират да мечтаят. Защото знам, че те могат да издигнат нивото на българския баскетбол на европейско  ниво.

 

Димитър Копаранов

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Конкурс на Free Media Group
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи