Треньорката на женския национален отбор на Сърбия е невероятен пример за подражание


Треньорката на женския национален отбор на Сърбия е невероятен пример за подражание
(MN Press)
04-10-2015 18:03

Сръбският женски баскетбол получи добра новина, след като старши треньорът на националния отбор - Марина Малкович реши да приеме офертата на федерацията и да остане на поста. Тя беше получила предложение още през август месец, но искаше определено време, за да помисли.

Това лято Малкович изведе сръбкините до Европейска титла и моментално се превърна в любимка на нацията. Тя обърна внимание на това, че вече са започнали да вършат някаква работа, а със спечелването на шампионата са вдигнали стандартите и сега трябва да ги затвърждават.

Самите думи на Малкович пък значат много и доста хора могат да си вземат поука от тях: "Много мисли и въпроси ми се въртяха из главата, но отговорът винаги бе еднозначен. Всичко за Сърбия. Сърбия никога не моли, Сърбия не трябва да иска нищо от нас. Чест, отговорност, задължение, емоция и любов - това е, което усещам за моят дом, за който аз винаги давам всичко от себе си. За мен е най-вече чест да имам възможността да представлявам моята Сърбия на големи първенства."

Малкович добави и, че смята, че все още не е направила всичко, което е могла за сръбския баскетбол. Затова и тя ще дава една трета от годишната си заплата за интересите на баскетбола в страната.

"Искам първата трета от моята годишна заплата да бъде давана в равен размер на 12-те клуба в първата женска лига. Нека това е малък пример от селекционера на шампионките на Европа. Всички трябва да се трудят за развитието на женския ни баскетбол и той да върви по правилния път" заявява новата любимка на Сърбия.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи