Росен Барчовски: Това е най-силното първенство на България по отношение на отборните спортове


Росен Барчовски: Това е най-силното първенство на България по отношение на отборните спортове
09-10-2015 15:09

Непосредствено преди началото на сезона в НБЛ - мъже BGbasket.com се свърза с треньорите на отборите с въпроси относно подготовката, очакванията от сезона и съперниците тази година. Ето какво каза старши-треньорът на Рилски спортист Росен Барчовски.

 

„Няма такъв отбор, който в началото на сезона да е напълно готов нито като форма, нито като сработеност,нито като селекция. И най-големите отбори като Барселона и ЦСКА Москва и те не са готови. Не е възможно. До колко сме работили, ще се види, следвали сме си плана. Контролните срещи бяха малко по-малко, искаше ми се да бъдат поне 8, те бяха 6, но и това е достатъчно, защото бяха добри.

 

Както всяка година имаме почти нов отбор. Аз вече съм свикнал с това. В началото не сме толкова игрово готови.Това се случва по-късно във времето. Въпросът е, че сега програмата ни е много тежка. Още в началото започваме с гостуване на Варна, после идва Балкан, гостуваме в Плевен и после започваме Еврокъп. Така, че никой няма да ни чака, трябва да направим екстра усилия, даже и да не сме напълно готови, с много мобилизация и желание да компенсираме всичко. Най-големият проблем е с новите момчета, на които им трябва време. Аз съм сигурен, че те имат качества и това са го доказали в годините.

 

Страшно много играчи се развиват при нас и след това го показват. Просто трябва малко търпение. Аз съм въоръжен със спокойствие и публиката го знае това нещо, така, че най-важното е, че сме спокойни.

 

Относно очакванията ни за турнира за Купата на ФИБА Европа и двата отбора на финландския шампиони и на Словакия са с променени състави от миналата година. Цмоки Минск не ги коментирам, защото те са изключителна класа и абсолютен фаворит в групата. Миналата година и двата отбора на Словакия и Финландия бяха много силни и станаха шампиони н страната си. Предполагам, че ще запазят нивото си,но с нови играчи, така, че преди да ги видя не мога да кажа нищо. Силно се надявам да играем добре и си мечтая да продължим. Мисля, че не е невъзможно да излезем от групата.

 

Както винаги в началото на лятото очакванията са за по-слаба лига и по някое време клубовете се мобилизират, набират пари по някакъв начин. Аз твърдя, че ние сме магьосници в баскетбола. Не мога да кажа как го правим и всеки започва да подобрява селекцията си. Сега в момента всички отбори събраха добри играчи, до колко ще станат добри отбори, това е друга тема.

Мисля, че нескромно казано, това е най-силното първенство в България по отношение на отборните спортове. Добри българи и добри чужденци. Очаквам много сериозно първенство, доста непредвидимо.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Росен Барчовски, Рилски спортист, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи