Представители на Левски – на почит в света на спорта


Представители на Левски – на почит в света на спорта
Тодор Стефанов получава почетен знак от МКСДО.
09-10-2015 15:34 | BGathletic.com

Българските спортни деятели са уважавани и издигнати в почит в спортните структури по света. Старата столица на Казахстан Алмати беше домакин на годишната конференция на Международния координационен съвет на динамовсите организиации (МКСДО) или с други думи казано – ръководството на спортните клубове към министерствата на вътрешните работи. Левски е българаският клуб в организацията.

 

На 90-годишнината на казахстанския Динамо се проведе среща с представители на 12 държави, сред които бяха и заместник-председателите на ОСК Левски Люсиен Велчев и Тодор Стефанов.

 

„Бяхме посрещанати страхотно. Ние се позлваме с изключително уважение и почит, защото организацията е създадена по инициативата и усилията на Стоян Хранов (б.а. председател на ОСК Левски). Левски и украинският Динамо бяха първите два клуба, които си сложиха подписите като членове на МКСДО. Сега членовете са 17 и не са само от Европа. Ангола, Виетнам, Китай са в организацията, която бързо се развива”, сподели Тодор Стефанов.

 

Представители на Азербайджан, Ангола, Беларус, България, Казахстан, Киргистан, Латвия, Молдова, Русия, Таджикистан, Туркменистан и Украйна заседаваха в Алмати заедно с министъра на МВР на Казахстан Касимов. Основна тема на обсъждане по време на срещата беше възможността да се организират „Динамиади”. Дейността на МКСДО е с голяма насоченост към организационно подпомагане между спортните клубове на отделните страни. Така по линията на МКСДО няколко отбора пристигат да участват в София на мемориалния турнир по водна топка „Иван Славков”. Столицата ни също така беше място за среща на членовете на МКСДО преди година, което съвпадна с празниците за 100-годишнината на Левски.

 

Целия материал и снимки вижте ТУК

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи