Радостин Иванов: Ще дадем шанс на млади момчета, които имат желание за реализация


Радостин Иванов: Ще дадем шанс на млади момчета, които имат желание за реализация
(сн. lap.bg)
09-10-2015 18:57 | Иван Вълчанов

Непосредствено преди началото на сезона в НБЛ – мъже BGbasket.com се свърза с треньорите на отборите с въпроси относно подготовката, очакванията от сезона и съперниците тази година. Ето какво каза старши-треньорът на Черноморец Радостин Иванов:

 

„Подготовката мина малко трудно, тъй като бяхме сполетени от доста контузии. Дори не успяхме да изиграем една-две контроли, които бяха предвидени в нашата програма и затова имахме малко сътресения в подготовката и не успяхме да направим това, което искахме. В момента основният ни център Бракстън Дюпри е с контузия и се нуждае от още около седмица, за да се възстанови. Това е проблемът ни към момента, тъй като той е основен играч и разчитаме много на него. Всички останали са здрави.

 

Тъй като нашият отбор е може би на 70% обновен, привлякохме много млади играчи – от 17-18 до 20 години. Разбира се, има ядро от момчета, които са около 25-годишни. Ще искаме в първите мачове да ги адаптираме в лигата, тъй като повечето млади момчета са играли в А група и те сами усетиха разликата между А група и лигата в контролите. Ще опитаме да направим спойка между по-опитните и тези по-млади момчета.

 

Радващо е, че има нов отбор в лигата. Според мен нивото тази година ще бъде като миналогодишното. Фаворитите, както винаги, са 4-5 отбора, които имат добро финансиране, добра селекция, добри треньори. Нашата цел тази година е да направим боеспособен отбор от млади момчета, които имат желание за реализация. Ще им дадем шанс да покажат това, което могат. Знам, че ще им бъде много трудно, тъй като досега не им е даден шанс да се изявят и нямат опит. Целта ни е да можем да победим отборите от нашето ниво и евентуално да изненадаме някой фаворит.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Радостин Иванов, Черноморец, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи