Любо Минчев: Смятам, че сме по-добър отбор, но трябва да го докажем на терена


Любо Минчев: Смятам, че сме по-добър отбор, но трябва да го докажем на терена
(сн. lap.bg)
09-10-2015 20:00 | Иван Вълчанов

Непосредствено преди началото на сезона в НБЛ – мъже BGbasket.com се свърза с треньорите на отборите с въпроси относно подготовката, очакванията от сезона и съперниците тази година. Ето какво каза старши-треньорът на Берое Любомир Минчев:

 

„Подготовката мина добре, имахме малко проблеми с Тенчо Тенчев, но в момента всички са здрави. На този етап откъм подготовка не сме имали проблеми, всичко е наред. Добре е, че всички се събрахме навреме и тренирахме заедно през цялата подготовка, защото миналата година това беше проблем.

 

Най-важното за всеки един отбор е да се побеждава. Програмите ни и в НБЛ, и в Балканската лига са изключително тежки в началото. Важното е в този момент, в който имаме доста важни мачове, да победим в колкото можем повече от тях. Не казвам, че можем да спечелим всеки един мач, но това е важно за всеки треньор и всеки отбор.

 

Мога да кажа, че не съм наблюдавал всички отбори от българското първенство, но по резултати и това, което имам като информация, според мен се очертават няколко отбора, които ще бъдат водещи – Лукойл Академик, Рилски спортист, Балкан. Те може би са по-напред от останалите, а след това има едно доста по-голямо изравняване на силите, отколкото имаше миналата година. Аз никога не се бутам напред. Смятам, че сега сме по-добър отбор, но никога нищо не се знае, трябва да го докажем на терена.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Любомир Минчев, Берое, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи