12 държави искат да домакинстват на квалификации за Олимпиадата


12 държави искат да домакинстват на квалификации за Олимпиадата
Залата на квалификацията във Венесуела през 2012-а
27-10-2015 12:54

12 страни от три континента са изявили интерес да приемат четирите квалификационни турнира за Олимпиадата догодина, които ще се състоят през месеците юни и юли. 

Франция и Испания са кандидати да приемат квалификациите за жени, които ще са между 13 и 19 юни и ще бъдат от 12 отбора борейки се за пет места за Рио. Тези тимове са Аржентина, Беларус, Камерун, Китай, Куба, Франция, Южна Корея, Нова Зеландия, Нигерия, Испания, Турция и Венесуела.

От мъжка страна Чехия, Германия, Гърция, Иран, Израел, Италия, Мексико, Филипините, Сърбия и Турция са в битката за домакинство на трите турнира, в които ще има по шест отбора в спор за място на Олимпиадата. Турнирите ще бъдат между 4 и 10 юли, а победителите във всеки един от тях ще се класират за игрите.

15-те отбора, които ще участват на квалификациите са Ангола, Канада, Чехия, Франция, Гърция, Иран, Италия, Япония, Мексико, Нова Зеландия, Филипините, Пуерто Рико, Сенегал, Сърбия и Тунис.

Още три ще се присъединят към тях, като това зависи от избора на домакини на квалификациите. Тимове като Германия, Израел и Турция могат да участват в тези квалификации само ако са избрани за домакини на един от турнирите.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи