Националките посрещат Гърция във важен мач от квалификациите


Националките посрещат Гърция във важен мач от квалификациите
25-11-2015 10:07

Днес от 18.00 часа в "Булстрад Арена" в Русе женският национален отбор на България ще изиграе втората си среща от квалификациите за Евробаскет 2017. Тя е срещу Гърция и ще се излъчва пряко по БНТ.

Двубоят е изключително важен за националките, които трябва да гонят задължителна победа, за да запазят шансове за класиране. Нашите тръгнаха с тежка, но очаквана загуба от фаворита Русия, но сега идва не по-малко тежък противник и то, който задължително трябва да бъде победен у дома.

За да останат с шанс за едно от първите две места, нашите трябва да бият днес. Съперникът обаче е доста класен и бе участник на последното Европейско първенство, на което малко не му достигна да играе четвъртфинал. Гъркините разчитат на големия опит на своите състезателки, като в състава е и близо 37-годишната Евантия Малци. Тя заедно със Стиляни Калциду имат достатъчно богата кариера и са в състояние да поведат отбора. Към тях можем да прибавим имената на Зои Димитраку, Афродити Козма плюс най-младата Артемис Спану, с които нашите ще трябва да се съобразяват. Генерално Гърция разполага със силен и балансиран отбор, който ще е труден съперник тази вечер в Русе.

От друга страна нашите не можаха да намерят играта си срещу Русия преди няколко дни и така и реално не показаха какво могат. В българския състав също има достатъчно опитни състезателки, които са участвали в доста мачове. Със сигурност тимът трябва да покаже огромно желание, с което да компенсира самочувствието у гъркините, което неминуемо ще го има. За успех пък всички ще трябва да дадат всичко от себе си и да играят по-добре от събота. Нашите ще разчитат и на подкрепата на русенската публика, която е показвала, че знае как да застава зад отбора и надеждите са това също да повлияе положително.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Евробаскет 2017 - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи