Владо Искров завърши курс в САЩ


Владо Искров завърши курс в САЩ
27-11-2015 11:59

Един от младите български треньор - Владимир Искров, се завърна от обучение в САЩ. Той бе повече от месец там, където завърши курс, който е организиран в партньорство между Олимпийския комитет на САЩ, отдела "Олимпийска солидарност" на МОК, ФИБА, NCAA и университета в Делауеър.

Искров прекара най-много време в университета Лихай (четете ТУК за впечатленията му), който се намира в градчето Витлеем, Пенсилвания. От баскетболната програма там е излязъл Си Джей МакКълъм, който в момента прави фурор с изявите си в Портланд.

 


Впечатленията на Искров от кампуса са наистина сериозни, като той изтъкна най-вече невероятната спортна база, която притежева университета. Лихай е в Топ 35 на САЩ за най-високи заплати за дипломиране, а основната цел на академичната общност е да се създават качествени личности.

Искров успя да гледа на живо и мачове от НБА в близкия Филаделфия. При посещението си той успя и да се снима с наставника на Сиксърс Брет Браун, който е бивш помощник на Грег Попович в Сан Антонио и бивш наставник на националния отбор на Австралия.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Владимир Искров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи