Цедевита взе своя реванш от френския шампион (видео)


Цедевита взе своя реванш от френския шампион (видео)
(сн.euroleague.net)
27-11-2015 13:26

Цедевита спечели четвърти успех в Евролига. В мач от 7-ми кръг хърватите се наложиха като гост над Лимож със 78-69, за да си върнат за загубата у дома във втори кръг. Така те се изравниха на втора позиция в група В с Лаборал Куча с актив 4-3, а французите са последни с негативен актив 2-5. В последния кръг на 3-и декември Лимож гостува на на Лаборал Куча, а Цедевита приема в Загреб Анадолу Ефес.

 

Цедевита започна силно двубоя със серия 11-0 в първите пет минути и до края на двубоя на допусна нито един път обрат. Френският шампион изравни за кратко във втората, но на полувремето Цедевита отново водеше с близо 10 точки. Лука Бабич изведе хърватите до 16-точков аванс в третия период при 63-47, преди Хайко Шафарцик да вдигне на щурм Лимож. Домакините свалиха пасив до 6 точки минута преди края, но не успяха да стигнат до пълен обрат.

 

Лука Бабич бе над всички за успеха на Цедевита с рекордните 19 точки и 6 борби, а Миро Билан и Лука Зорич добавиха по 10.

За Лимож Хайко Шафарцик бе над всички с дабъл-дабъл от 17 точки (5/8 от тройката) 11 асистенции и 6 борби. Якуба Диавара отбеляза 13, а Лео Весетерман добави 10.

 

 


 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТА В ГРУПА В НА ЕВРОЛИГА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА В НА ЕВРОЛИГА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Цедевита, Лимож, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи