Георги Божков подал оставка след мача с Гърция, Глушков не я приема


Георги Божков подал оставка след мача с Гърция, Глушков не я приема
27-11-2015 14:02

Наставникът на женския национален отбор Георги Божков е подал оставка след загубата от Гърция преди два дни, потвърди за BGbasket.com президентът на БФБ Георги Глушков. Шефът на федерацията обаче добави, че лично той не приема тази оставка и има желанието Божков да продължи да води отбора.

Все пак Глушков допълни, че предстои представянето на женския национален отбор да бъде обсъдено и на заседание на Управителния съвет на БФБ, каквото се очаква да има през месец декември.

Състезателките от националния отбор също са се застъпили за Георги Божков, като са поели вината за двете тежки загуби от Русия и Гърция. Всичко това вероятно означава, че наставникът ще остане начело на отбора поне до края на квалификации. Реално той няма и алтернатива в момента, а и проблемите на българския женски баскетбол не са кой да е старши треньор на националния отбор. Те са съвсем други.

Следващите срещи на женския национален отбор са през февруари - домакинства на Швейцария и Русия. След тези две загуби шансовете на българките за класиране на Евробаскет 2017 на практика са нулеви и в оставащите четири срещи целта може да е само да се обиграе отбор за следващите квалификации.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Георги Божков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи