Шампионът на Евролига близо до отпадане (видео)


Шампионът на Евролига близо до отпадане (видео)
Цървена Звезда повали Реал Мадрид до последно място в група А (сн.euroleague.net)
28-11-2015 11:01

Защитаващият шампионска титла в най-силния клубен турнир Евролига Реал Мадрид е на крачка от отпадане в първия етап на турнира

 

Късно снощи Цървена Звезда зарадва истински своите фенове с престижна победа над европейския шампион в препълнената зала „Пионир“. Звездашите сразиха Реал Мадрид с 94-88, които паднаха до последно място в група А и са на път от отпадане още в първия етап на Евролигата. Сърбите се изравниха на трета позиция с Байерн Мюнхен и Страсбург с актив 3-4, а испанците са последни с 2-5. В следващия кръг на 3-и декември тимът на Пабло Ласо приема у дома Фенербахче, а ден по-късно Звезда посреща Химки.

 

Майк Цирбес бе в основата на успеха с 26 точки като бе 10/12 от средно разстояние, включително 15 точки в последните 6 минути на мача. Куинси Милър се включи с 24 точки, а Стефан Йович добави 12 точки за победата. 

 

За Реал Мадрид Серхио Родригес (9 асистенции) и Густаво Айон бяха над всички с по 16 точки. Трей Томпинс имаше 14, Фелипе Рейес добави 12, а с 11 завърши Андрес Ночони.

 

Цървена звезда започна силно двубоя и поведе с комфортна преднина през първата част след 3 тройки на Милър. Те запазиха аванс и през втората, но след силно включване на Серхио Родригес през втората Реал намали изоставането си на 3 точки при 43-46 на почивката. Шампионите се завърнаха по-силни от съблекалнята  успяха да обърнат за първи път резултата в своя полза. Густаво Айон се включи добре, а Реал вдигна преднина дори до 10 точки при 60-50. Домакините постепенно започнаха да стопят пасив и след тройка на Марко Гудурич в началото на последния период върнаха аванса си при 71-70. На няколко пъти гостите се доближиха до 2 точки, но Звезда и Цирбес удържа успеха си. 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евролига, Реал Мадрид, Цървена Звезда
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи