Цветан Луканов: Изчерпахме резервните ресурси за спонсорство на Балкан (обновена)


Цветан Луканов: Изчерпахме резервните ресурси за спонсорство на Балкан (обновена)
28-11-2015 12:01 | botevgrad.com

Финансирането на вицешампиона в НБЛ Балкан за следващата година е сериозно застрашено. Има възможност играчите да останат с отворени договори, ако не може да бъде осигурено. Това стана ясно след среща между ръководството на клуба, изпълнителният директор Цветан Луканов и новият кмет на Ботевград Иван Гавалюгов.

 

Новият градоначалник заяви, че ще се опита да осигури близо 300,000 от бюджета, но клубът има нуждат от около 700,000 до края на сезон 2015/2015 и остава сериозен дефицит. От изявлението му стана ясно, че той ще се опита да привлече нови спонсори, ако предишните не могат да помогнат. 

 

Ето какво заяви изпълнителният директор на клуба Цветан Луканов:

 

"Готовността на г-н Гавалюгов да подпомогне това, което е започнато, не можем да не я приемем разумно, даже с благодарности. Въпросът е там, че за тази дупка в бюджета на клуба, която се отваря, все още нямаме ясен вариант за дофинансирането на нашия отбор. Затова ще съберем всички състезатели, за да видим до каква степен можем да поемем този ангажимент и това доверие от страна на новото ръководство на общината.

 

 Надявам се, както си говорихме с г-н Гавалюгов, че до две седмици ще имаме някакви виждания в тази посока за окончателен вариант. Защото не е важно да изкараме до края на календарната година, за този период бюджетът е обезпечен. Заплатите са осигурени, ще бъдат дадени до 6-7 декември. Според договорката с г-н Гавалюгов ще бъдат обезпечени и заплатите за декември. Това, което е изключително важно е, че трябва да има виждане за следващата година. И ако не можем да осъществим предварително заложения бюджет, ще отворим трансферите на играчите, доста от тях са желани от други отбори. Така че, ако не можем да се справим, не можем да ги задържаме. Относно финансирането от страна на Лекс Груп. Би било изключително нереално да кажа, че мога да поема цялото финансиране. Защото и до момента ние поехме – въпреки че цялото финансиране трябваше да бъде от общината – една голяма част до края на 2015 година, която е около 200 хиляди лева и това изчерпва резервните ни ресурси. Така че е трудно да се прогнозира какво можем да осигурим като бюджет. Ако нещата опрат до там, че за сто хиляди лева не можем да завършим сезона, ще се опитаме да се справим по някакъв начин."

 

На въпроса реална ли е възможността да бъдат отворени траннсферите на играчите, Цветан Луканов каза следното. "Това ще оставя момчетата сами да решат. Защото в крайна сметка това, което казва г-н Гавалюгов и това, което аз обещавам, всъщност не е достатъчно. В крайна сметка тяхно е правото дали да се доверят на ситуацията, която коректно и откровено споделихме днес. Дали те са съгласни, примерно, ако не могат да вземат заплати за един-два месеца, но да са убедени, че ние ще направим всичко възможно да ги изплатим. Просто решението ще бъде тяхно. Не мога да поема друг ангажимент."

 

Ето част от думите на кмета на Община Ботевград Иван Гавалюгов:

 

"Оказва се - всъщност това бе публична тайна - че Община Ботевград е поела едни доста сериозни финансови ангажименти за настоящия сезон относно осигуряване на бюджета на клуба. И разговорите ни бяха предимно в тази посока - каква част от ангажиментите, поети от старото ръководство на общината, реално могат да бъдат изпълнени. Стана ясно - разбира се, то не е тайна - че по решение на ОбС има гласувани 250 хил. лв до края на календарната 2015 година. И съответно предстои да бъдат гласувани, или осигурени, или предвидени в бюджета на общината за 2016 година средства за остатъка от спортно-състезателния сезон 2015/2016 г. За да не се намалява бюджетът на клуба, трябва да се осигури една конкретна сума. Тя е в размер може би на около 700 хиляди лева в рамките на спортно-състезателния сезон. И ангажиментът на Община Ботевград, който аз поемам да прокарам като решение на ОбС, в крайна сметка е да бъдат осигурени 300 хил. лв до края на сезона: 100 хил. лв тази година и 200 хил. лв през 2016-та до края на сезона, т.е. до май месец.

 

Отделно от това, разбира се, ще използвам контактите си не само от позицията ми на кмет с хора от местния и не само от местния бизнес, с които допълнително да осигурим очертаващия се дефицит в бюджета на БК Балкан. И г-н Луканов, като представител на един от основните - а може би и основен спонсор - Лекс Груп, ще прецени с каква част може да участва в един оформящ се дефицит от около 300-350 хил. лева. Имам предвид дефицит на бюджет, който практически е обезпечен само на базата на едни обещания в частта си втора половина на сезона 2015/2016 г."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Цветан Луканов, Иван Гавалюгов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи