Павел Иванов: Не съм вярвал, че ще напусна Левски


Павел Иванов: Не съм вярвал, че ще напусна Левски
28-11-2015 13:05 | Иван Вълчанов

Левски 2014 отдаде заслужено признание на своя бивш капитан Павел Иванов, който ще играе в Аржентина след 13 години в синия клуб. Преди снощния двубой между Левски 2014 и Балкан от 7-ми кръг на НБЛ той получи специален потник и златна значка за вярност и отдаденост към любимия отбор, както и за цялостните резултати постигнати в Левски. От ръководството се обърнаха с думите „Благодарим ти, Павка, винаги ще си част от нас!“, а той бе истински развълнуван. Така Павел Иванов става вторият българин, който ще играе в Южна Америка, след като преди седмици натам се отправи и Александър Янев. 


Ето какво заяви Павел Иванов за бъдещото му в аржентинския Бия Бланка и чувствата, с които си тръгва от Левски:


„Всичко стана изключително бързо за около 2 дни, но предложението е наистина много добро и мисля, че взех правилното решение. Естествено имаше съмнение, защото все пак трябваше да напусна клуба, в който съм бил целия си съзнателен живот.

Нямах много време да разбера повече подробности за отбора, тъй като всичко стана много бързо. Заминавам днес на обяд. Ще се запозная с нещата с течение на времето, но знам, че има доста млади местни момчета, както и един американец и още един чужденец, които са ядрото на отбора. Говорих със Сашо Янев няколко пъти за кратко, за да го попитам за нивото на първенството и отношението към него, организацията и останах много приятно изненадан от думите му.

 

Изключително приятно съм изненадан от сегашния отбор на Левски. Аз тренирах с тези момчета вече няколко месеца и знам, че те могат.  Днес те се сплотиха и изиграха страхотен мач. Може би няколко нещастни тройки ги лишиха от успех, но се вижда, че това е пътят и трябва да им се дава шанс. Ще преглътнем няколко загуби, но важното е да се развиват.

 

 

Целият ми живот е минал в Левски. Малка утеха е, че отборът, в който отивам също е със син цвят и ще го приема по-лека. Голям шок е за всичко мястото, на което отивам и аз не съм вярвал да напусна отбора, но явно моментът е дошъл.“ , завърши бившият капитан на "сините".

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски 2014, НБЛ - мъже, Павел Иванов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи