Коби обяви, че играе последните мачове в кариерата си


Коби обяви, че играе последните мачове в кариерата си
(USA Today)
30-11-2015 07:30

Коби Браянт реши да се откаже след края на сезона в НБА. 37-годишният гард направи това изказване снощи, след като написа поема озаглавена "Скъпи баскетбол", с която да обяви решението си.

"Сърцето ми може да понесе ударите, мозъкът ми може да понесе тежката работа. Тялото ми обаче знае, че е време да кажа сбогом" написа Браянт.

Коби влезе в лигата директно от гимназия във Филаделфия през 1996-а и има пет титли с ЛА Лейкърс. Близо 20-те му години с екипа на Езерняците са най-дългият период на един играч в един и същ отбор. Коби има и две Олимпийски титли.

Трите предишни сезона на Браянт обаче са завършили преждевременно поради контузии, а в последните два има едва 41 срещи. В първите 15 от този сезон той има доста затруднения и записва най-ниските постижения в кариерата си.

В последните месеци Коби повтаряше, че все още не знае дали ще играе още един сезон. Случайно или не обаче той прави изказването си точно преди гостуването на Лейкърс във Филаделфия, който е неговият роден град.

На 22 януари 2006 срещу Торонто, Браянт вкарва 81 точки. Това е второто най-високо постижение в лигата, а единствено Уилт Чембърлейн с недостижимите 100 точки е отбелязвал повече.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Коби Браянт
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи