Рилецо се сбогува с Европа след кошмарно гостуване на Комарно


Рилецо се сбогува с Европа след кошмарно гостуване на Комарно
01-12-2015 20:51

Рилски спортист загуби последния си мач от турнира Купа ФИБА Европа, а с това приключи и участието си в турнира. В двубой от последния кръг на този първи етап самоковци отстъпиха на словашкия шампион Комарно със 77-88. Гостуването на Комарно, за които това бе първа победа, бе кошмарно, защото съперникът ни наниза цели 14 тройки в двубоя. Така българският тим завърши участието в турнира с актив от 2 успеха и 4 поражения. В първия двубой между двата тима Рилски победи драматично с една точка. Още преди двубоя бе ясно, че Рилецо ще бъде трети отбор в група N, а възможността за продължаване напред бе да победи с голяма разлика днес, за да се бори за място като един от четирите най-добрите трети отбори, които също ще участват в следващата фаза. Загубата обаче,  напълно лиши шансовете на българския тим.

 

Двата отбора, които се класират напред, са беларуския Цмоки Минск и финландският шампион Катая.

 

Двубоят започна оспорвано като дълго време Комарно имаше лека преднина, но след тройка на Франк Търнър Рилецо обърна в края на първата част. Домакините си върнаха преднина , а след нова тройка със сирената на Йордан Бозов Рилецо излезе напред с 2 точки след 10 минути игра. Българският тим продължи добре и след началото на втория период и направи серия от 9-2, за да поведе значително в резултата при 33-24. Постепенно обаче, словаците затегнаха защитата  отговориха с още по-силна серия от 12-2, за да обърнат. Нападението на Рилецо на вървеше, както и защитата и домакините се възползваха като вкараха 5 поредни тройки, за да поведат на полувремето с 9 точки при 48-39. На няколко пъти тимът на Барчовски оставяше сам човек на тройката и загуби бързо преднината си. Комарно доминираше под коша и на почивката имаха 10 борби повече от самоковци – 19 срещу само 9.

 

Комарно започна второто полувреме с 6-0 и поведе за първи път с 15 точки разлика при 54-39. Постепенно Рилецо успя да стопи до 9, но домакините имаха страхотен късмет от тройката и продължиха да бележат, за да си осигуеят двуцифрен аванс и след третата част. Самоковци започнаха последния период силно мотивирани със серия 7-0 и стопиха изоставането си до 6 точки при 65-71. Домакините обаче, отново отвърнаха с 8-0 с невероятните им тройки. В края на двубоя Рилецо не се предаваше и също отвърна с два точни изстрела от тройката, дело на Веско Веселинов и Златин Георгиев, за да стопят отново до 6 точки при 75-81 2 минути преди края. До края обаче нашите не успяха да направят нещо повече и приключиха участието си в Европа.

 

Ключът в успеха бяха тройките на Комарно - общо 14 от 30 опита, а тези на българският тим - 8/21 38%. От линията за две точки самоковци бяха по-точни - 22/32 (68.8%) срещу 20/36 (55.6%) за словашкия тим. Нашите допуснаха 5 грешки повече от своя съперник - 15 срещу 10, овладяха 5 борби по-малко - 27 срещи 32 и направиха по-малко асистенции от тях.

 

Франк Търнър бе най-резултатен за Рилски спортист 16 точки и 6 асистенции, а 14 добави Златин Георгиев. Антъни Гуджино завърши с 12 точки и 7 борби.

 

За успеха на домакините от Комарно над всички бе Айзея Юмпинг с 18 точки и 11 асистенции. Бабатунде Алауоя добави 17 точки и 8 борби, а 14 отбеляза Роман Видо. С 12 бе Марек Козли.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КОМАРНО - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА N НА ТУРНИРА КУПА ФИБА ЕВРОПА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА N НА ТУРНИРА КУПА ФИБА ЕВРОПА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, ФИБА Къп, Комарно
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи