Черно море удържа напора на Ямбол


Черно море удържа напора на Ямбол
(сн. lap.bg)
23-01-2016 18:53

Девети успех от началото на сезона в НБЛ Виваком записа Черно море Порт Варна. "Моряците" приеха Ямбол в своята зала и спечелиха с 92-88 след голяма битка от началото до края. Двата тима се бореха здраво за успеха, но добра серия за варненци в последната четвърт им позволи да се откъснат и след това да удържах напора на гостите. Черно море вече е с баланс 9-7 и остава на шестото място и след този кръг, докато ямболии са осми с 3-13. В следващия кръг варненци ще гостуват на Лукойл Академик, докато Ямбол приема Спартак Плевен.

Точно преди средата на първата част Ямбол имаше аванс за кратко, но след това домакините поведоха. Те бяха напред до края й, а в началото на втората ямболии изравниха. Последва обаче серия от 8-0 за варненци, а след това ново намаляване от гостите. Въпреки това те така и не изравниха, а на пчивката авансът на Черно море бе 9.

След паузата Ямбол показа, че ще се бори за успех и намали само до 1. За известно време гостите бяха близо, но в края на третата четвърт варненци отново дръпнаха. Точно преди средата на последната част Ямбол в крайна сметка успя и да поведе, но това бе за кратко. Малко след това "моряците" нанизаха 6 поред и дръпнаха със 7, а гостите свалиха до 3. Те обаче пропуснаха и няколко шанса да се доближат с още и така победата остана във Варна.

Най-резултатен за домакините стана Никола Маравич с 22 точки, а той добави и 5 борби. Силно се включи Николай Стоянов с 19 точки, а 17 и 7 асистенции имаше Станислав Цонков.

Супер мач срещу бившия си отбор изигра плеймейкърът на ямболии Милиян Боцка. Той завърши с 36 точки и 7 асистенции, с с дабъл-дабъл от 21 точки и 11 борби се отчете Денис Агре.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ПОРТ ВАРНА - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016


 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Порт Варна, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи