Чавдар Троян порази лидер в А група, ИУ удържа Видабаскет


Чавдар Троян порази лидер в А група, ИУ удържа Видабаскет
24-01-2016 18:43

ИУ Варна и Чавдар Троян стартираха с победи в първата шестица на А група, а третият двубой от тази група между Шумен и Левски 2014 бе отложен за 11-и март.

 

Чавдар Троян срази като гост Академик Благоевград с 90-72 като водеше с над 20 точки почти през целия мач и нанесе първа загуба за сезона на своя противник за сезона. Това бе и първата среща между двата отбора за тази година, след като преди това отборите бяха разделени на Източен и Западен регион. През миналия сезон Академик Благоевград записа две победи над Чавдар и нито едно проажение. Двубоят беше излъчен на живо в BGbasket.com и Sportmedia.tv, а утре очаквайте и пълен запис в YouTube канала на сайта.

 

Дебют за Чавдар този сезон направи помощник-треньорът на Балкан Любомир Лилов, който бе и най-резултатен за победата с 24 точи. Срещата в Благоевград бе изгледана на живо и от старши-треньора на вицешампиона в НБЛ Влада Вукойчич. За кратко в срещата се включи един от лидерите на Благоевград Ивайло Вучков, който е контузен от известно времеВ следващия кръг, който е на 31-и януари,  двата отбора ще срещнат познатите си съперници от Източна и Западен регион.  Чавдар Троян посреща у дома Шумен, а Академик Благоевград гостува на Видабаскет.

 

Чавдар Троян започна силно двубоя със серия 14-2, а домакините допуснаха доста грешки в нападение и не можеха да отбележат дълго време. Благоевградчани не можеха да намерят правилни ритъм на своето нападение и позволиха на съперника да поведе с над 20 точки още в средата на първата част при 26-4. В края на първия период бе отсъдено техническо нарушение на старши-треньора на Благоевград заради претенция за фаул към съдията и след 10 минути Чавдар водеше с 23 точки разлика. Във втората част разликата скочи почти до 30 точки. За момент благоевградчани подобриха играта си и задържаха съперника без кош в последните 4 минути преди полувремето.

 

Домакините стартираха добре и второто полувреме като затегнаха здраво защитата и на няколко пъти свалиха под 20 изоставането си. Чавдар обаче, запази контрола на терена и след третата част отново водеше с 25 точки. Домакините започнаха със 9-2 последния период като задържаха съперника близо 5 минути само с един кош игра. Лидерът на домакините Ивайло Вучков влезе за първи път в игра 4.52 преди края, но и това не помогна на тима му. Гостите обаче отново покачиха преднината си и спечелиха повече от убедително двубоя.

 

Данаил Христов записа дабъл-дабъл за успеха на Чавдар Троян с 20 точки и 13 борби. Ценко Наков отбеляза 13, 11 имаше Тодор Колев, а с 10 завърши Радослав Кочев. За Академик Благоевград над всички със 17 точки и 9 борби бе Михаил Танев. Тодор Захариев отбеляза 13 и овладя 7 борби пред погледа на двамата си братя, а 10 имаше Иван Мирчев.

 

 

ИУ Варна победи Видабаскет в друг мач с 89-75 след по-силно второ полувреме и така остана единственият отбор в А група до момента без загуба. В следващия кръг ИУ гостува в София на Левски 2014, а видинчани приемат Академик Благоевград.

 

Видинчани започнаха срещата със серия 13-2 и запазиха водачество през цялата първа част. Малко след началото на втората варненци обърнаха и след по-добра втора четвърт на полувремето водеха със 7 точки. За кратко в средата на третата част Видабаскет отново обърна, но домакините си върнаха аванса и след третата част водеха с 10 точки. ИУ вдигна аванс до 17 точки и до края задържа успеха си.

 

Николай Стоянов бе в основата за победата с 23 точки. По 13 реализираха Хакан Сербезов, Саша Топчов и Ангел Нацкин. 12 точки и 9 борби имаше Антон Диков.

 

За Видабаскет най-резултатен с 19 точки и 8 борби бе Теодор Киров, Теодор Николов отбеляза 17, а с 16 точки и 12 борби завърши Васил Михайлов. 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК БЛАГОЕВГРАД - ЧАВДАР ТРОЯН

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ИУ ВАРНА - ВИДАБАКЕТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВАТА ШЕСТИЦА НА А ГРУПА 

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ВТОРАТА ПЕТИЦА НА А ГРУПА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, Чавдар Троян, ИУ Варна, Академик Благоевград, Видабаскет
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи