Не предавай отбора си


Не предавай отбора си
(сн. lap.bg)
30-01-2016 12:06 | Мария Константинова

Всеки отборен спорт предполага единство, изграждане на стратегия и мислене през призмата на общите, а не на индивидуалните потребности и желания. Това се отнася и за баскетболната игра. За да има успех даден отбор е необходимо ръководството, треньорите и играчите да тушират егото си и да полагат съвместни усилия за добър краен резултат. Когато обаче това единомислие бъде разрушено, всяка крачка напред е напразна.

 

В последно време в българския баскетбол все по-рядко се използват думи като сплотеност, неделимост и съгласие. Защо ли? Наблюдавайки ситуацията отговорът е съвсем логичен – липса на комуникация и екипна работа за реализацията на вече поставените цели.

 

В последните месеци най-често коментираната тема бе бъдещето на БК „Балкан” Ботевград. Слуховете и догадките бяха най-различни, а решение по въпроса нямаше – до 29.01.2016 г., когато целият треньорски щаб на клуба обяви, че е подал оставка. Въпросителните на този етап са много, а любителите на баскетбола в Ботевград не спират да се възмущават на случващото се. Истината е, че когато в съчетание има липса на диалог и неправилно управление, възходът се превръща в падение.

 

За съжаление, всяко нещо в съвременния свят опира до властта и политиката. Докато едни хора се уточняват за нереализирани обещания и договорки, единадесет момчета искат просто да играят баскетбол. Защото, ако в най-баскетболния град на България няма отбор, значи там няма нищо друго. Очевидно е, че той има проблеми и е изправен пред сериозно изпитание. И въпреки това играчите трябва да се абстрахират от създалата се ситуация и да се ръководят от онова, което е истински важно – любовта към спорта.

 

За феновете в Ботевград баскетболът е религия, а Балкан е най-ценното в нея. И независимо от всички сътресения тази публика, за която други отбори само мечтаят, със сигурност ще продължава да подкрепя своя тим.

 

Днес Балкан приема Левски 2014 като домакин в мач от 17-тия кръг на НБЛ. Сега е моментът всички привърженици да покажат какво означава името Балкан Ботевград за тях!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи