Тони Дечев: Без проблемите можехме да преминем и тази група


Тони Дечев: Без проблемите можехме да преминем и тази група
(сн. lap.bg)
03-02-2016 20:42

Старши-треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев коментира последния мач на отбора си за сезона в турнира Купа ФИБА Европа. „Студентите” загубиха от Вентспилс в Ботевград, а ето какво каза специалистът пред БНТ:

 

„При минута и 30 секунди до края допуснахме елементарна грешка в защита, за която коментирахме, че трябва да се изиграе със смяна. След като играчите играят толкова дълго време и са уморени, е нормално и да допускат грешки. Трудно се играе с шест човека срещу отбор, който е мотивиран да се класира напред с този мач. Момчетата отново проявиха характер, бориха се, върнаха се в мача. Днес стрелбата не ни вървеше много, но лошото е, че нямахме това предимство, което друг път получавахме от Барович в подкошието. Той има удар в крака, игра с превръзка и търпи тази болка от доста време. Сигурно вече му е дошло в повече и го разбирам. Особено когато мачът е без значение, мога да го оправдая.

 

Единственото, за което съжалявам сега, е че не завършихме този етап с победа, за да имаме равен брой победи и загуби, защото момчетата показаха добри игри в този турнир. Успяхме от много тежка група да преминем напред. Аз съм убеден, че ако нещата не се бяха получили по този начин и бяхме запазили състава си без контузии и проблеми, щяхме да преминем и тази група. Това обаче сега са приказки, които не могат да бъдат покрити с нищо.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тони Дечев, Лукойл Академик, Купа ФИБА Европа
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи