Ники Стоянов: Рилски е крачка напред за мен


Ники Стоянов: Рилски е крачка напред за мен
(сн. lap.bg)
04-02-2016 16:04

Един от най-добрите играчи излизали скоро от школата на Черно море Порт Варна Николай Стоянов премина в Рилски спортист, както BGbasket.com ви съобщи първи.

 

С преминаването си в Самоков 21 – годишният играч ще играе за първи път извън родния си клуб.  Зад гърба си той има шест сезона в мъжкия елит, като през сезон 2015/2016 Николай Стоянов записва средни показатели от по 11.4 точки, 3.5 борби и 1.2 асистенции в 17 мача на варненци. Той има и 9 мача в мъжката А група с отбора на ИУ, като записа средно по 12.9 точки, 3.7 борби и 3.1 асистенции на мач.

 

Ето какво каза след преминаването му в Рилецо 195-сантиметровият гард пред BGbasket.com:

 

"Треньорите на Рилски спортист ми се обадиха преди седмица. Те ми предложиха място в отбора и не след дълго се съгласих с това предложение. За мен това е кракча напред в развитието ми.

Идвам в Самоков, за да покажа това, което мога и да се развивам още като играч. Надявам се да постигнем поставените цели.

Отборът има голям потенциал за добро представяне, а до края на редовния сезон трябва да заемем колкото се може по-високо място в класирането. Преди това обаче идва турнирът за Купата на България, където се надявам на максимума.

Нямам притеснение от това, че за първи път ще играя за друг отбор. Още повече сега сме средата на сезона и за притеснения въобще няма място.

Трудно ми беше да напусна Варна изведнъж. Искам да пожелая на Черно море бързо да се заздрави положението в клуба и да се стегнат редиците на отбора. На момчетата пожелавам да бъдат здрави и да продължават да тренират."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Николай Стоянов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи