Няколко въпросителни преди предстоящия кръг в НБЛ


Няколко въпросителни преди предстоящия кръг в НБЛ
04-02-2016 17:03

В следващите два дни ще бъдат изиграни последните срещи от втория етап на НБЛ Виваком. Този кръг е доста важен, тъй като след него ще бъде определено кой на кого ще домакинства в третия етап, а отделно има и два тима, които се борят за място в турнира за Купата на България.

Най-общо казано въпросителните преди този кръг са три. Най-основната е кой ще завърши на трето място и съответно ще има предимство да е домакин на четвъртия в следващия етап. За това в директен спор излизат Рилски спортист и Берое, като мачът е в събота в Самоков от 16.00 и ще се предава по БНТ. Заралии имат преднина от една победа и от това, че у дома надиграха съперника със 7 точки разлика. Те естествено на първо място ще гонят победа, но в случая и поражение до 6 точки ги устройва. 

Другата битка е за петото място, а тя отново е свързана с домакинство за следващия етап. В нея са включени Спартак Плевен и Черно море Порт Варна, които до момента са с актив от 9 успеха и 8 поражения. Спартаклии заемат петото място, тъй като надиграха два пъти съперника, но в последния кръг от този етап те са домакин на Лукойл Академик. Варненци пък приемат Черноморец и освен, ако няма някакви изненадващи резултати, то логиката сочи, че "моряците" ще излязат пети и ще имат възможността да са домакин на Спартак в третия етап.

Последната въпросителна е свързана с осмото място и съответно с участието в жребия за Купата на България. На него в момента е Ямбол, който след победата над Спартак преди пет дни е с баланс 4-13. Девети е Академик Бултекс 99 с 3-14, като при равенство между двата отбора предимство в директните сблъсъци имат пловдивчани. В предстоящия кръ ямболии гостуват на Левски 2014, а Академик приема Балкан. Промяна в класирането може да има само при загуба на Ямбол и успех на новака в лигата срещу вицешампиона.

Вече е ясно, че на жребия за Купата на 9-и февруари в първата урна за четвъртфиналите ще бъдат отборите на Лукойл Академик, Балкан, Берое и Рилски спортист. Във втората пък ще са Спартак Плевен, Черно море Порт Варна и Левски 2014, като се чака и последния. 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи