Левски 2014 лидер след 10 тройки и 42 точки на Алекс Симеонов


Левски 2014 лидер след 10 тройки и 42 точки на Алекс Симеонов
07-02-2016 18:49

Вторият отбор на Левски 2014 вече е едноличен лидер в първата шестица на А група. "Сините" постигнаха трета поредна победа след 94-82 като гост на Чавдар Троян и така те останаха единствени без поражения, докато троянци и ИУ Варна следват с баланс 2-1. В следващия кръг левскарите ще са домакин на Академик Благоевград, докато Чавдар ще гостува на Видабаскет.

Гостите тръгнаха по-добре и поведоха с 10-2, след което поддържаха преднината си. Началото на втората част бе със 7-2 за аванс от 13 точки, а "сините" удържаха разликата до почивката. Алекс Симеонов пък бе в основата на силната игра на тима, като в първите 20 минути той записа шест тройки и 26 точки.

 

В третата част гостите поддържаха преднината си, но със супер начало на последната част от 12-3 домакините се доближиха на само 4 точки, но тогава Симеонов вкара поредна тройка и след това левскарите довършиха съперника.

 

Супер мач за победителите изигра Алекс Симеонов, който завърши с 10 тройки от 15 опита за 42 точки, а добави и 9 борби, 5 отнети топки и 3 асистенции. По 13 точки пък отбелязаха Йордан Минчев и Ивко Ивков.

За домакините с 25 точки и 13 борби приключи Данаил Христов, а 22 и 13 имаше Радослав Кочев.

 

В същото време първа победа в тази шестица записа Шумен. Това стана при домакинството на тима на Видабаскет, което беше спечелено с 60-55. Тимът от Североизтока направи силни минути в края на третата част, когато се откъсна, а в последната затвърди успеха си. Така шуменци делят четвъртото място с Академик Благоевград, а гостите останаха последни. В следващия кръг Видабаскет приема Чавдар Троян, а Шумен гостува на ИУ Варна.


Видинчани започнаха по-добре и дори натрупаха аванс от 8 точки в първата част, но той бе свален до 2. Гостите водеха и през втората, но този път не можаха да се откъснат, като Шумен дори поведе малко преди почивката. Последва обаче тройка на Петров и така Видабаскет имаше точка аванс след 20 минути игра. Със серия от 11-4 Шумен поведе с 8 точки малко преди края на третата част, след което гостите отговориха с два наказателни. Колев обаче наниза тройка за +9 след 30 минути, а малко след началото на последната преднината дори стана 14. Серия от 10-0 обаче върна гостите в мача, но Шумен успя да издържи в края и да спечели.

 

Най-силен за домакините бе Димитър Янчев с 32 точки, а с 11 и 6 борби се отчете Янко Янков.

За гостите 14 точки и 8 борби имаше Антонио Станков, а Теодор Николов добави 12 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧАВДАР ТРОЯН - ЛЕВСКИ 2014 2

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШУМЕН - ВИДАБАСКЕТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВАТА ШЕСТИЦА НА А ГРУПА 

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, Видабаскет, Чавдар Троян, Шумен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи