ИУ Варна води цял мач и превзе Благоевград


ИУ Варна води цял мач и превзе Благоевград
(сн. BGbasket.com)
07-02-2016 18:54

Втора победа в първата шестица на А група записа отборът на ИУ Варна. Икономистите гостуваха на Академик Благоевград и сразиха съперника с резултат 80-59. Те водеха от началото до края на мача и показаха, че са по-добрият отбор, като не оставиха шансове на домакините. Варненци взеха втора победа от три мача и делят второто място с Чавдар Троян, докато Академик допусна втора поредна домакинска загуба и е четвърти с баланс 1-2. В следващия кръг благоевградчани ще гостуват на лидера Левски 2014, а ИУ Варна приема Шумен.

 

Варненци поведоха рано рано, като се откъснаха с 9-2 и 12-4. Домакините съумяха да свалят само до 3 точки, но с 6-0 за край напървата част гостите дръпнаха отново. Тяхната защита, а и неправилните решения на благоевградчани им позволиха да увеличатс още преднината си през втората четвърт, след която и да я запазят на почивката. Основната разлика между двата тима бе вгрешките - Академик направи цели 22 при 12 отнети топки за варненци, които отбелязаха 14 точки от това. Домакините пъкотнеха едва 5 топки и не отбелязаха нито една, което се отрази на резултата. 

Второто полувреме тръгна със серия за Академик, с която тимът намали до 10, но последва един успешен наказателен на Сербезови две поредни тройки на Антон Диков, с които варненци пак се откъснаха. Това сякаш окончателно подряза крилете на домакините, тъй като след това икономостите контролираха спокойно разликата и бележеха в точните моменти.

 

Антон Диков стана най-резултатен за победителите с 19 точки, като вкара важни тройки след почивката. Денислав Вутев имаше 12 точки, а с 9 и 6 борби бе Хакан Сербезов.

За домакините 16 точки и 7 борби имаше Антонио Илиев, а с 9 и 8 бе Тодор Захариев. В крайна сметка домакините завършиха с 27 грешки, но направените до почивката бяха прекалено много.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК БЛАГОЕВГРАД - ИУ ВАРНА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВАТА ШЕСТИЦА НА А ГРУПА 

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, Академик Благоевград, ИУ Варна
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи