Елена Станкова: Не ни достигна това, че гостуваме в Монтана


Елена Станкова: Не ни достигна това, че гостуваме в Монтана
10-02-2016 21:41

Хасково 2012 загуби от Монтана 2003 тази вечер, с което двата тима се изравниха на първото място в класирането на женското първенство. След края на двубоя BGbasket.com се свърза със старши треньора на хасковлийки Елена Станкова, която коментира поражението по следния начин

 

"Очаквах да има дерби и наистина беше дерби. За да спечелим не ни достигна това, че гостуваме в Монтана.

И предният път, когато паднахме с 20 точки, паднахме поради същата причина. Отборът на Монтана със сигурност ще изиграе два финала, защото в моя разсъдък това е директива. Дали ще паднеш с 2 или 20 точки в Монтана, падаш по един и същи начин. Играе се изключително грубо, извън позволеното и това се позволява. Позволява се обаче само на отбора домакин, към гостуващия се прилагат други критерии. 

Искам да споделя и за няколко любопитни статистики спрямо този двубой, като например първата - в колко мача, в които съдията Миро Томов е свирил на Хасково 2012, старши треньорът на Хасково 2012 е получил техническо нарушение от него? Това е първата любопитна статистика.

Втората любопитна статистика е - колко мача в Монтана е изсвирил съдията Милен Цветков? И третата е - колко пъти състезателката на Монтана - Моник Рийд, в този двубой е тръгнала на атака към коша с крачки и колко пъти са й били отсъдени? Това са любопитни неща, а аз знам отговорите на тази статистика, но все пак е любопитно и за привържениците на баскетбола.

Отборът на Монтана, особено в този момент, в който е осакатен с отсъствието на контузената Келиндра Закъри, няма класата да се изиграе равностоен мач с Хасково 2012, защото считам, че нашият отбор е много по-добър съобразно моментното състояние на двата тима. Ясно е, че така ще се играят мачовете в Монтана. Ясно е, че треньорът на Монтана има много силно присъствие чрез подкрепата на Тити Папазов. Аз винаги съм казвала, че Хасково няма никакво лоби. Задавам си въпроса обаче защо например на мача Хасково - Дунав, противниковият отбор изигра повече от 13 минути без да му бъде отсъдено нито едно лично нарушение. Ето такива неща са ми любопитни и бих искала да знам защо се случват. Иначе всичко друго ми е ясно. Ясно ми е, че Монтана ще изиграе два финала тази година и може би, ако има толкова силна подкрепа, ще ги и спечели.

От турнира за Купата на България, както и от цялото първенство, както и от всичко случващо се в българския баскетбол, очаквам коректност. Не съм обаче убедена, че хората в баскетбола ще станат свидетели на такава. Паузата е огромна, коментирах хиляди пъти, че ритъмът е изключително нарушен - и на първенството и на този турнир, който е пуснат в нищото. Когато през лятото обаче се опитах да дам собственото си становище на колегите Стефан Михайлов и Георги Божков, те скочиха върху мен и пасивна и им оставих възможността те да подредят календара. Практиката обаче показва, че той не е подреден по най-добрия начин."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Хасково 2012, Елена Станкова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи