Берое със страхотен обрат в Черна гора


Берое със страхотен обрат в Черна гора
(сн. balkanleague.net)
11-02-2016 21:27

Берое осъществи страхотен обрат като гост на Морнар във втория си мач от група С на SIGAL-UNIQA Балканска лига. Българският отбор изоставаше през целия мач, включително с 12 точки в началото на последната част, но със силна игра в решителните минути взе победата с 80-76. Старозагорци поведоха за първи път в мача по-малко от две минути преди края му. Баскетболистите на Любо Минчев започнаха втората фаза на турнира с победа и загуба в Черна гора в рамките на три дни, след като във вторник отстъпиха като гости на Теодо. Сега те ще минат на вълна Купа България, където ще срещнат Спартак Плевен на четвъртфинал. Следващият мач на Берое от Балканската лига пък е на 23-ти февруари, когато той ще срещне косовския Башкими.

 

Домакините започнаха мача със серия от 11-0, но Берое успя бързо да реагира и да върне 11-1. До края на първата част Морнар имаше малка преднина. През втория период черногорският отбор остана напред в резултата, но не успя да се откъсне на повече от 6-7 точки. След добра играя в края на полувремето старозагорци се доближиха само на точка от съперника при 36-37.

 

Серия от 11-2 в полза на домакините малко след почивката направи разликата двуцифрена, а тя се запази такава след 30 минути игра – 62-52. Добра серия от 12-3 2 полза на гостите намали разликата само на 3 точки при оставащи 4 минути до края.

Българският отбор направи няколко добри защити и по-малко от две минути преди края поведе при 74-73. Бързо след това Морнар изравни, а 44 секунди преди сирената Еврик Гари вкара два наказателни удара за 76-74. Последва ключова защита за Берое, след която Остън Барнс вкара още два наказателни удара за 78-74. Марко Чалич отбеляза за домакините и намали разликата на две точки, а след фаул в нападение на Берое отново той застана на наказателната линия. След като пропусна и двата си опита, Берое взе борбата и подпечата победата.

 

Българският отбор имаше сериозно предимство в борбата – 42-29, в стрелбата от тройката – 12/19 (63%) срещу 7/21 (33%) на съперника и успеваемостта общо от игра – 50% срещу 39%. Причината за затрудненията на отбора обаче беше големият брой грешки, които той извърши – 26 срещу 13 за съперника. Морнар отне 17-6 топки и вкара 27-12 точки след грешки на противника.

 

Остън Барнс записа дабъл дабъл от 20 точки и 13 борби за победителите, 15 плюс 8 добави Еврик Гари, а с 10 точки завърши Аштън Мур.

 

За Морнар Ламонт Джоунс записа 20 точки, а Марко Мийович – 12.

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МОРНАР - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА С HA SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

КЛАСИРАНЕ В ГРУПА С HA SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Морнар, Берое, SIGAL-UNIQA Балканска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи