Тити Папазов замина за САЩ, ще търси съвети за Йордан Минчев


Тити Папазов замина за САЩ, ще търси съвети за Йордан Минчев
(сн. lap.bg)
12-02-2016 11:11

Президентът на Левски 2014 и председател на НБЛ - Константин Папазов заминава за САЩ днес. Снощи той бе в Истанбул, за да гледа Фенербахче срещу Уникаха, а днес от турския мегаполис ще се отправи към Щатите. Там той ще прекара две седмици, в които освен да почива ще търси и съвети за развитието на кариерата на Йордан Минчев. Пред BGbasket.com Папазов разказа какво точно ще прави отвъд Океана:

 

„За първи път в последните 20 години се отделям за толкова дълго време от отбора, който съм управлявал или съм бил треньор, визирам времето и в Славия. Едно е сигурно – хората, които остават в клуба са достатъчно кадърни, за да могат да се справят с ежедневната работа. Естествено предстои Купа на България, на която ще отсъствам като президент на Левски. Купата е състезание под егидата на БФБ, а никога не бих си позволил да отсъствам, ако беше под управлението на НБЛ, като нейн председател. Смятам, че Левски не е между фаворитите, защото ако беше така датите на моето пътуване нямаше да са тези, независимо от факта, че те са съобразени с четири мача от НБА, два от които на Голдън Стейт – гостуването в Атланта и това в Маями.

През 2006-а година ръководството на Лукойл Академик ме изпрати на едномесечен стаж в Сан Антонио и Маями. В Сан Антонио се запознах с Майк Бюденхолзър, който тогава беше асистент на Грег Попович и реално той беше човекът, с когото контактувах ежедневно през моя престой. Той постепенно се изкачваше в кариерата и по-късно стана старши на Атланта. Ние запазихме добри отношения, а наскоро той привлече в щаба си Невен Спахия, с когото също имам приятелски взаимоотношения. Това е причината да посетя Атланта като дестинация, а съчетано със съседна Флорида и Маями смятам, че се получава едно добро пътуване, в което ще бъда със семейството си. Освен приятните изживявания от четирите мача в НБА и естествено присъствието на съпругата ми и на децата, се появи възможност синът ми, който тренира баскетбол, да тренира в Маями в рамките на 4-5 дни, докато сме в първоначалния престой там. Смятам и, че пътуването ми ще е полезно и за Левски като клуб, защото в лицето на Йордан Минчев аз виждам сериозно бъдеще, не само за нашия клуб, но и за българския баскетбол. Вече съм водил разговори за него със Спахия, сега в рамките на тези дни в Атланта ще имаме възможност да решим нещо по-глобално за неговото бъдеще – в някаква малка част аз и в много по-голяма опита и контактите на Бюденхолзър и Спахия да бъдат полезни за намирането на възможност неговият талант да бъде развит по най-добър начин до степен да радва българския баскетбол и естествено себе си, своите приятели и своите роднини.

 

Аз съм щастлив, че се получи така ситуацията. Винаги съм повтарял, включително и в интервю пред вашата медия, че не е моя гениална идея, а е чисто следствие на финансовите проблеми, които изпитва клуба да заложим на българи и млади играчи и дано Божията воля да даде шанс в най-ранна възраст на един от най-големите таланти в България да получи възможност да играе на по-високо ниво. Първенството и Балканската лига за неговите 17 години са такива и смятам, че вече се представя  със самочувствие. Той е изключително променен, мотивиран и възмъжал. Той самият полага всякакви усилия и всички около него трябва да помогнем и да създадем най-добрите възможности за реализиране на таланта, който има. Естествено ще трябва и изключително старание, желание и себераздавено от негова страна плюс максимална доза шанс, който е необходим за развитието на един спортист. Ако може да бъде толкова амбициозен, отговорен и да тренира толкова много, колкото Алекс Везенков, смятам че и пред него има доста бляскави хоризонти.  Така ще опитам да съчетая приятното с полезното."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тити Папазов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи