Филип Виденов се завръща в игра за Купата на България


Филип Виденов се завръща в игра за Купата на България
12-02-2016 12:47 | lukoilacademic.bg

Лукойл Академик ще може да разчита на Филип Виденов в турнира за Купата на България, който ще се проведе в "Арена Ботевград" (18-21 февруари), съобщава клубният сайт на тима.

 

Лидерът на шампионите се завръща след продължително лечение на контузия. Болки в петата измъчваха бившия капитан на националния отбор от преди Нова година. Виденов дълго игра на инжекции, но след загубата от Антверп в Европейската купа на ФИБА на 19-и януари ръководството реши, че ще го остави да почива, колкото е необходимо.

 

196-сантиметровият гард пропусна остатъка от двубоите в Топ 32 в надпреварата на Стария континент (срещу Нимбурк като гост и срещу Вентспилс като домакин) и не запита нито минута в срещите от НБЛ срещу Ямбол, Черноморец, Черно море и Спартак Плевен. Виденов вече е подновил тренировки като засега му се спестяват някои специфични упражнения, но очакванията са, че той ще бъде в състояние да помогне на Лукойл Академик в Ботевград.

 

Възстановени от мускулни разтежения са Крис Минков и Асен Великов, които напоследък също отсъстваха от някои мачове. На 18-и февруари "студентите" срещат Левски в първи 1/4-финал в турнира.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лукойл Академик, Купа България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи