Любо Минчев: Победили сме всички, но това не ни прави сигурни полуфиналисти за Купата


Любо Минчев: Победили сме всички, но това не ни прави сигурни полуфиналисти за Купата
(сн. BGbasket.com)
12-02-2016 14:29

Днес на пресконференция Берое бе награден за отбор на месец януари в анкетата на Пресклуб „България”. Наградата получиха старши-треньорът на тима Любомир Минчев и гардът Тихомир Желев. Наставникът на отбора веднага връчи трофея на заместник-кмета на Стара Загора Красимира Чахова. След награждаването Минчев отговори на въпроси, свързани с Берое:

 

„Вчерашната победа е важна, и то срещу фаворита в групата. Това обаче е просто един мач и не трябва да летим в облаците. Аз съм доволен от това, че както в предния мач в Тиват, се борихме до последно. Имахме по-добра успеваемост в стрелбата и съумяхме да спечелим. Тази победа ни дава едно предимство, но то вече трябва да се затвърждава и с домакински победи.”

 

За турнира Купа България Минчев каза: „Купата, заедно с плейофите, са най-важните етапи през сезона. Нормално е всеки отбор – както ние, така и нашите противници, да бъдат максимално мобилизирани. Ще починем малко и след това започваме да се готвим за турнира. Трябва да вървим стъпка по стъпка. Нашият отбор не е толкова по-превъзхождащ отборите, които са от пето място назад. Да, като изключим фаворитите Лукойл Академик и Балкан, сме победили всички по два пъти, с изключение на Рилски спортист и Академик Бултекс 99. Това обаче не ни прави сигурни полуфиналисти. Първенството го показа – силите са доста изравнени.”

 

За подобряването на играта на отбора си през този сезон той коментира: „Още в началото на сезона казах, че не разполагаме с една или две силни единици, както беше миналия, но тази година като цяло сме по-добри. Това е едно от нещата, които много ни помагат. Снощи и в други мачове се видя, че характерът, който показваме и това, че не се предаваме до последно, е нещото, което ни помага.”

 

Ето и запис на цялата пресконференция:

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Любо Минчев, Берое, SIGAL-UNIQA Балканска лига, Купа България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи