Новобранец на Минесота триумфира с рекорд в конкурса за умения (видео)


Новобранец на Минесота триумфира с рекорд в конкурса за умения (видео)
(сн. AP)
14-02-2016 11:01

Новобранецът на Минесота и избор Номер 1 в драфта за 2015 година Карл-Антъни Таунс доказа, че и големите мъже имат страхотни умения и спечели конкурса от звездния уикенд на НБА. Така той стана първото тежко крило, което печели конкурса за умения в 14-годишната му история. 211-сантиметровият Таунс е и вторият новобранец с приза в НБА след Деймиън Лилард, който печели през 2013 година.

 

 На финала той победи гарда на Бостън Селтикс - Айзея Томас.

 

„Обичам да опровергавам хората.“, каза Таунс след конкурса. „Успях да опровергая критиките и мнения на много хора, че високите мъже нямат умения, така, че сега съм доста радостен.“


Конкурсът за умения изисква играчите да дриблират по цялата дължина на терена като минават през различни препятствия. След това трябваше да стигнат до другата страна и да вкарат от алей ъп. След успешен кош, играчите трябваше да вземат топката и да стигнат до другия край на игрището и там да вкарат тройка. Първият състезател, който успееше да изпълни условията, преминаваше в следващия кръг.

 

За първи път тази година имаше участие и на центрове и тежки крила като схемата определи на финала да се изправят именно един гард и един висок играч. На четвъртфинал Си Джей МакКолъм отстрани Джордан Кларксън, а Томас отказа Имануел Мидуей. Карл-Антъни се справи с Дреймънд Грийн, а Къзънс победи Антъни Дейвис. Полуфиналите бяха изключително неравностойно и Карл Антъни и Айзея стигнаха лесно до финала. Той бе доста по-оспорван. И двама състезатели бяха много равностoйни като имаха шанс да спечелят на няколко пъти, но по-точен от тройката се оказа новобранецът на Минесота.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Карл-Антъни Таунс, НБА, Айзея Томас
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи