Кондиционен треньор с блог в BGbasket.com


Кондиционен треньор с блог в BGbasket.com
15-02-2016 17:07

Уважаеми читатели, имаме удоволствието да ви съобщим, че един страхотен специалист ще бъде част от нашия сайт.

 

Това е Инес Субашка. Тя е дълбоко свързана с нашия любим спорт, защото е бивша баскетболистка, а това е и най-голямата й страст, както казва тя. За нещастие, контузия прекратява кариерата и още в ранна възраст, но спортът остава неизменна част от живота й.

 

В момента Инес вече е сертифициран фитнес инструктор. За да упражнява своето любимо занимание и цел в живота тя основава фитнес зала, където провежда индивидуални и групови тренировки. Чрез него и сайта си inspiredfitstrong.com се е заела с мисията да покаже на хората, че всеки има нужда да намери място за тренировка в своето ежедневие.

 

Инес Субашка е част от националния отбор на България за девойки до 18 години,с който учства на Балканиада за девойки и Евробаскет 2007.  Тя прави първите си стъпки в баскетбола с екипа на Славия. След това играе последователно за Септември 97, Локомотив София и Черно море Одесос, преди да замине за САЩ, където играе и завършва средното си образование. В България се появява сериозен проблем с раменете й, който я кара да се откаже от баскетбола. На 18 години Инес подписва с втородивизионния италиански тим Торино и още в първия си мач получава за пореден път неприятна травма. Лекарите съветват Инес да се откаже от професионалния спорт и тя изпада в депресия. Година след това решава да се пробва в плуването и въпреки че много хора я разубеждават, тя тренира по цял ден в басейна и във фитнеса. Участва в републиканското и се класира сред първите 10.

 

Един ден случайно попада на филм за дисциплината кросфит и буквално лудва на тази тема. Оттогава променя коренно методиката си на тренировка и постига неочаквани и от самата нея резултати.

"Сигурна съм, че като баскетболистка, ако бях тренирала така, едва ли щях да се контузя. Тогава изобщо не влизахме във фитнеса и аз бях доста слаба. Сега много искам да помогна на спортисти да избегнат това, което се случи на мен", споделя преди години Субашка пред в-к "24 часа".

 

Ето как тя сама описва себе си:

 

„Аз съм нещотърсач, посветил живота си на мисията да открива себе си, да се усъвършенства и живеейки да събира парченцата от пъзела на собствената си същност, така че да дам и да получа от живота колкото се може повече. Животът ми е история, изпълнена с разбити мечти, падения, разочарования и в последствие достиганата осъзнатост, че всичко зависи от мен и че всяка една възможност може да се превърне в сбъдната реалност. Трябва само да мислим и действаме по начин, който да ни поведе по пътя към нейното осъществяване.


Тренировката е репетиция за живота, тя е мястото, където на няколко квадратни метра земя можеш да изпиташ всяко едно усещане – триумф, падение, разочарование, надежда, воля, слабост, а най-после и сила. Мястото, където в контролирани условия можеш да припомниш на тялото си как да се движи правилно и как да служи в твоя полза.


Надяваме се материалите й да са от полза на всеки от вас!

 

Фитнес зала на Инес Субашка може да намерите на адрес: гр. София, ж.к. Стрелбище, ул. Мила родина 36.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Инес Субашка
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи