Юношите на БУБА (19) спечелиха зоната във Велико Търново (обновена)


Юношите на БУБА (19) спечелиха зоната във Велико Търново (обновена)
20-04-2016 12:01

Николай Титков от Дунав Русе наниза 55 точки, но тимът му изпусна БУБА след продължение

 

Юношите на БУБА баскетбол до 19 години спечелиха убедително зоналния турнир, който се проведе във Велико Търново. Момчетата на Мануел Марков победиха във всичките си четири мача в Търново и се класираха на финалите в държавното първенство.

 

Те се наложиха последователно и категорично над Спартак Плевен със 108-59, Локомотив София със 122-22 и над Етър 49 с 94-60. Само една от победите им дойде трудно - тази над Дунав Русе с 84-81 след продължение. Редовното време завърши при резултат 72-72, а в продължението Дунав поведе с 4 точки при 78 74, но БУБА успя да обърне резултата и да спечели.

 

За БУБА Владиян Аврамов бе най-резултатен за БУБА като вкара 20 точки, а Георги Христов - 18 ( вкл. 5 тройки); за Дунав Русе Николай Титков вкара рекордните 55 точки. Така неговият тим зае второ място на зоната и ще играе бараж, за да се класира на финалите. Русенци завършиха наравно с домакините и Спартак Плевен с актив от две победи и две загуби, но с по-добър точков актив в директните двубои.

 

За финалите на държавното първенство директно ще се класират всички победители в зоналните турнирите. Всички шест втори отбора ще играят бараж на неутрален терен между 2-4 май, а най-добрите два също ще се включат във финалите.


ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ОТ ЗОНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи