100 точки и дубъл за Левски


100 точки и дубъл за Левски
(сн. BGbasket.com)
24-04-2016 19:38

 

Вторият отбор на Левски е новият носител на Купа БФБ. Във финалния двубой "сините" не оставиха шанс на Чавдар Троян и спечелиха със 100-64. Така те дублираха титлата си от А група и с трофея за Купата, за да увенчаят успешния си дебютен сезон във второто ниво на родния баскетбол. Левскарите доминираха в началото, когато се откъснаха напред в резултата и до края бяха повече от убедителни.


Началото за Левски бе ударно, като "сините" отново наказаха съперника с точна стрелба от тройката. Те започнаха с 5 успешни от 7 опита и така натрупаха аванс. Троянци се държаха близо, но пък първата четвърт приключи с 9-0 за Левски и преднина от 15 точки. През втората разликата скочи на 19 и едва тогава Чавдар се разигра. Тимът направи серия от 7-0 и намали, но тогава Данчо Минчев наниза нова тройка. До почивката левскарите поддържаха преднаната си и имаха аванс от 15 точки след 20 минути.


След паузата Левски продължи да контролира резултата без да допуска Чавдар да си помисли да се доближи. "Сините" стигнаха и до аванс от 23 точки в третата четвърт, а в последната нарастна още.


Стрелбата от тройката отново бе основно оръжие за Левски. "Сините" успяха в 15 от 40 опита, докато гостите бяха само с 3 от 19, като реално това бе и разликата в срещата.


Силно за победата игра Йордан Минчев, който завърши с 30 точки и 9 борби. Алекс Симеонов направи дабъл дабъл с 16 и 11, а 15 точки, 8 борби и 8 асистенции имаше Деян Карамфилов.


Радослав Кочев бе най-резултатен за троянци с 16 точки, като хвана и 5 борби. По 10 точки пък имаха Ценко Наков и Данаил Христов (9 борби).


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ -2 - ЧАВДАР ТРОЯН

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА КУПА БФБ 2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА КУПА БФБ 2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА КУПА БФБ 2016

 

ИСТОРИЯ НА ВСИЧКИ МЕДАЛИСТИ В БЪЛГАРСКИТЕ ПЪРВЕНСТВА И ТУРНИРИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски -2, Чавдар Троян, Купа БФБ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи