Мануел Марков: Това е основата на бъдещия Левски


Мануел Марков: Това е основата на бъдещия Левски
(сн.Тони Тончев, BGbasket.com)
24-04-2016 20:55

Вторият отбор на Левски дублира титлата в А група като спечели и Купата на БФБ. Тимът на Мануел Марков надигра на финала Чавдар Троян с убедителното 100-64 и трумфира със златото отличие.

 

Ето какво каза след срещата пред BGbasket.com старши-треньорът на отбора Мануел Марков:

 

 „Искам да поздравя финалиста на тазгодишното издание на Купа БФБ Чавдар Троян, които са заслужен и много достоен финалист. Поздравявам Лъчо Диков за това, което прави в Троян и затова, че в този град има баскетбол, благодарение на него и на хората от клуба.

 

Хубаво е да играеш финал и да печелиш особено за млади играчи. Друга е емоцията да печелиш финал, когато печелиш финали. На тези години това им трябва на тези момчета да трупат самочувствие и опит. Не сме си поставяли на всяка цена някакви цели, просто играехме и в течение на годината използвахме А група и Купата, за да се обиграваме и да помагаме по този начин на мъжкия отбор на Левски. Тити Папазов прави всичко, което е по силите му, за да спаси Левски. Много от момчетата в отбора тази година показаха, че в тях има много бъдеще, так че съдбата на клуба е в неговите ръце. Доколкото го познавам мисля, че ще се запази отбора и тук е основата на бъдещия Левски.

 

Тази година нещата се случваха малко в движение, беше напрегната, но всичко беше от полза. Това е истинската школа за един треньор, когато се справя в такива ситуации. Тази година имахме много мачове както с юношите, така и с мъжете и за мен това също бе от голяма полза.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Мануел Марков, Лъчезар Диков, Чавдар Троян, Левски -2, А група - мъже, Купа БФБ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи