Стефан Михайлов: Заслужаваме да сме първи след този отличен сезон


Стефан Михайлов: Заслужаваме да сме първи след този отличен сезон
25-04-2016 22:10

Монтана 2003 е само на победа от титлата в женското първенство. Тимът надигра Хасково 2012 като гост за втори пореден път и така води с 2-0 успеха. Мач №3 е в четвъртък на Северозапад, когато монтанки ще могат да ликуват пред своя публика. Ето какво каза след втория успех наставникът на носителя на купата Стефан Михайлов за BGbasket.com:


"За разлика от вчера, днес не започнахме мача толкова концентрирани. Не сме подценили двубоя. Имаше лека деконцентрация в момичетата до момента, в който на едно от прекъсванията им казах, че от 22 точки на Хасково 15 са изцяло наши. Съперникът излезе променен. Явно треньорката е взела мерки и е успяла да си вдигне отбора след вчерашния лош мач. Момичетата изиграха отлично първо полувреме, което пак повтарям, се дължеше на наши неориентирани действия и в защита и в нападение. Смятам, че през второто полувреме играхме много по-добре от съперника и го надиграхме тотално. В ключови моменти обаче позволихме да ни отбележат тройки, за които вина носим само ние. В последните 3-4 минути на мача бяхме концентрирани, построихме си добре нападенията и успяхме да ги нападаме чрез Шарел Алън, която стратегия ни се получи. Така се поздравихме с победата и вече водим с 2-0.


В Монтана очаквам да вземем поне единият мач и да станем първи. Надявам се да бъдем много концентрирани и мобилизирани. На крачка сме от това да станем шампиони и да направим дубъл с оглед на сезона, който имаме до този момент. Мисля, че това ще бъде напълно заслужено. С Хасково до този момент сме играли седем мача този сезон. В протоколите пише, че имаме пет победи и сме загубили два пъти. Реално обаче аз смятам, че ние сме победени само в два мача изобщо през шампионата - този с Берое в Монтана на 31 октомври и този с Дунав в Русе на 8 ноември миналата година. Първият път, когато загубихме от Хасково в първия кръг го направихме нарочно, за да дадем аванс, както на Хасково, така и на всички останали отбори в шампионата. В последния ни мач от редовния сезон на 31 март нямаше да е нереално да победим, но пък паднахме, защото и състезателките на Монтана са хора и не исках да ги мъча да пътуват близо 1200 км в посока до Бургас и обратно, и предпочетох да пътуваме до Русе, което отстои на около 250 км. Така, че смятам, че до този момент реално Хасково не ни е побеждавал и вярвам, че е съвсем нормално и логично да ги надиграем отново.


Трябва ни още една победа да станем заслужено първи след отличния сезон, който имахме. Не омаловажавам успехите и добрият сезон на г-жа Станкова и Хасково 2012. Както тя се радва за мен, така се радвам за нея и аз, но мисля, че ако станем шампиони ще бъде заслужено."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Монтана 2003, Стефан Михайлов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи