Портланд отново удари Клипърс, Крис Пол счупи ръка (видео)


Портланд отново удари Клипърс, Крис Пол счупи ръка (видео)
(USA Today)
26-04-2016 09:40

Серията между Портланд и Лос Анджелис Клипърс става все по-интересна и вълнуваща. В мач №4 Блейзърс надиграха съперника с 98-84 и по този начин изравниха на 2-2 победи.


По-важното обаче за Ножиците бе не загубата на двубоя, а на лидерът на тима Крис Пол. По средата на третата част при опит да открадне топката от Джералд Хендерсън контузи ръката си. 16 секунди по-късно той бе сменен, след което стана ясно, че е счупил ръката си, което най-вероятно ще го извади до края на плейофите.


Нещата са Клипърс станаха още по-сложни, след като болки в крака извадиха и Блейк Грифин от игра в края на мача. Той се опита да играе, но при голяма разлика бе пратен обратно на пейката. След края треньорът на тима Док Ривърс каза, че шансовете на крилото да играе в мач №5 са 50/50.


Иначе Портланд водеха през цялата среща, но съперникът бе много много близо. Домакините бяха в добра позиция да спечелят мача и без излизането на Пол, но то определено повлия на играта на гостите. В крайна сметка обаче Блейзърс започнаха последната част със серия от 16-6 за аванс от 12 точки, след което до края удържаха преднината си.


Ал-Фарук Амину бе чудесен за Блейзърс вкарвайки 6 тройки и рекордните в кариерата си 30 точки. Мейсън Плъмли пък отново бе полезен с 14 борби, 10 асистенции и 3 чадъра. Си Джей МакКълъм завърши с 19 точки след добро второ полувреме, а пък Деймиън Лилард бе опазен и вкара само 12.


За гостите по 17 точки вкараха Блейк Грифин и Джеф Грийн, а Крис Пол имаше 16 преди да излезе от игра.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА ИЗТОК В НБА, СЕЗОН 2015/2016

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА ЗАПАД В НБА, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ПЛЕЙОФИТЕ В НБА, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ПЛЕЙОФИТЕ В НБА, СЕЗОН 2015/2016

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Портланд, ЛА Клипърс, Крис Пол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи