Лукойл Академик разширява залата в Правец


Лукойл Академик разширява залата в Правец
(сн. lap.bg)
26-04-2016 10:32

Лукойл Академик се стяга усилено за плейофите в НБЛ. В последните няколко седмици шампионите реконструират залата в Правец като за целта поставят допълнителна подвижна трибуна, която да разшири капацитета на залата. Тя ще бъде зад единия кош, където до сега имаше подвижна завеса. Отделно ще има и допълнителни места над сегашните трибуни.

 

Както знаете, УС на БФБ прие наредба, в която се забранява полуфиналите и финалите в НБЛ да се играят в зали с капацитет по-малко от 1,200 места. Това на практика лишава и Лукойл Академик да играе в собствената си зала в Правец, която е с капацитет 550 места. Наредбата не бе спазена само през миналата година заради ремонтът на зала "Конкресна" във Варна. Преди малко повече от месеца от Лукойл изпратиха молба до УС на БФБ за промяна на тази наредба, но тя бе отхвърлена.

 

Сега очевидно усилията на Лукойл Академик са да разшири местата в залата, което е много хубаво, защото повече зрители ще могат да наблюдават най-интересните мачове от първенството на живо, но би било трудно те да достигнат изискуемия по Наредба минимален капацитет от 1200 места. Как изглежда реконструираната зала в Правец, предстои да видим утре, когато шампионите посрещат Ямбол в първия си мач от четвъртфиналите в НБЛ Виваком. Срещата е от 18.00 часа в Спортния Комплекс Правец.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи