Животът на Барса на руска рулетка тази вечер*


Животът на Барса на руска рулетка тази вечер*
26-04-2016 11:17

Тази вечер от 20.00 часа Александър Везенков и неговият Барселона излизат в пети решителен мач срещу Локомотив Кубан от четвъртфиналите в Евролига. До момента серията е изравнена до 2-2 и само успех в Русия ще класира каталунците във Файнъл 4 в Берлин (13-15 май).

 

Останалите три плейофни серии вече приключиха, а с по 3-0 победи се класираха ЦСКА Москва,Фенербахче и Лаборал Куча.

 

До момента двата отбора си размениха по една домакинска победа и загуба. Барселона започна с поражение в Кубан, а след това изравни серията с разгромен успех с 92-66 във втория мач в Русия. В третия мач младокът Алекс Абринес донесе успеха на Барса, но в четвъртия мач каталунците отново се сринаха и загубиха след продължение при 92-80. В неделя Барселона загуби за една част и от Реал Мадри в баскетболното „Ел Класико“ и сега имат още по-голям мотивация да покажат добра игра. Имат ли сили за реванш, предстои да видим тази вечер. Локомотив Кубан пък се бори за първото си участие във Файнъл 4 и със сигурност ще даде всичко от себе си за да достигне до тази фаза.

 

Най-опитното име в състава капитанът Хуан Карлос Наваро безспорно бе двигателят за успехите на Барса в последните няколко срещи и Шави Паскуал ще разчита отново най-много на него. Не случайно той пропусна срещата с Реал в неделя. Младокът Алекс Абринес също се включи много силно и донесе успеха на Барса в третия мач, а добри мачове имаха и Джъстин Доулман и Томаш Саторански. Тази вечер се завръща и Шейн Лавал, който игра миналата седмица в испанското първенство, след като пропусна близо два месеца игра. Ще се надяваме и Везенков да получи повече игрово време и да покаже добра игра.

 

Антъни Рандълф (средно по 19 точки на мач в плейофите), Виктор Клавер, Малкълм Дилейни(ср. 15.7 т.), Донтей Дрейпър и Крис Сингълтън са основните заплахи за Барса, тъй като отбелязват 77% от точките на отбора и каталунците трябва да внимават най-много за тях в защита.

 

Ще продължи ли пътят на Барселона към немската столица през май предстои да разберем тази вечер малко след 21.30 часа. Двубоят ще бъде предаван отново на живо в родния ефир по Ринг ТВ от 20.00.   

 

*Заглавието е заимствано от материал в сайта на испанското издание “Marca”


СРАВНЕНИЕ НА ОТБОРНИТЕ СХЕМИ НА БАРСЕЛОНА И ЛОКОМОТИВ КУБАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ В ЕВРОЛИГАТА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евролига, Барселона, Локомотив Кубан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи