Стив Кър бе избран за треньор на годината в НБА


Стив Кър бе избран за треньор на годината в НБА
(USA Today)
26-04-2016 20:29

Старши-треньорът на Голдън Стейт Уориърс Стив Кър бе избран за треньор на годината в НБА. Неговият отбор спечели 73 мача в редовния сезон, подобрявайки рекорда за всички времена. Кър става първият треньор на Воините, който печели трофея от сезон 1991/92 насам, когато това направи Дон Нелсън.

 

На второ място в класацията, създадена на базата на гласовете на 130 спортни журналисти, е наставникът на Портланд ТрейлБлейзърс Тери Стотс, който изведе отбора си до плейофите с четирима нови титуляри. Трети е трикратният носител на трофея на името на Ред Ауербах Грег Попович от Сан Антонио Спърс.

 

Голдън Стейт постави още няколко рекорда този сезон – 24-0, което е най-доброто начало на сезон в историята, серия от 28 поредни победи – втора най-дълга в историята, най-много победи като гости за един сезон – 34, най-много поредни домакински победи (54), включително и 18 от края на миналия сезон, 39-2 у дома за втора поредна година. Те изкараха редовния сезон без поредни загуби и без повече от една загуба от един и същи отбор.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Стив Кър, Голдън Стейт, НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи