Елена Станкова: Монтана може и без такова подпиране


Елена Станкова: Монтана може и без такова подпиране
(сн. lap.bg)
28-04-2016 20:01

Старши-треньорът на Хасково 2012 Елена Станкова коментира победата на тима си над Монтана 2003 като гост в мач №3 от финалната серия в държавното първенство за жени. Резултатът в серията е 1-2 победи, а ето какво каза Станкова пред БНТ:

 

„Аз до последния момент знаех, че имаме шанс, защото през целия мач Монтана не водеше мача стабилно. Ние на два пъти слизаме до две точки и тогава Иван Маринов, т. нар. Барона – пръв приятел на Тити Папазов и Стефан Михайлов, трябваше да изсвири този мач и именно в тези моменти да върне Монтана със 7-8 точки напред, за да се запази относително спокойствие. И аз наистина не мога да разбера едно нещо – при обезкостения отбор на Хасково 2012, който играе на ръба на възможностите си в момента без Лия Галдейра, кому е необходима тази тотална подкрепа цял мач в полза на Монтана.

 

Нека като специалист имам своето собствено мнение. Никой не може да оспори, че Тирера вкарва пет пъти, но тя вкарва с фаул. Това означава, че трябва да се отсъди лично нарушение и ние да изпълняваме наказателен удар. Десет пъти имаше три секунди на Закъри, в едната от ситуациите хваща с ръка Мея Тирера, което е 100-процентово нарушение в нападение. Това са детайлите, аз като специалист мога също да направя обективна преценка.

 

Моята обективна преценка е, че отборът ми е по-слаб, защото наистина е обезкостен. Ние в лицето на Галдейра загубихме състезателка от НБА. Отборът на Монтана няма нужда от такова подпиране. Аз смятам, че ако треньорът ги мобилизира и заприличат на себе си, защото във втория и третия мач те не приличат на себе си, могат спокойно да бият отбора на Хасково и без това подпиране, особено като домакин.

 

Не мога да отговоря дали момичетата ще успеят да се възстановят и мобилизират до утре. Ще видим утре. Аз просто съжалявам, че преди този плейоф не изиграхме един-два мача без Галдейра. И това го казах и в Хасково. Днес се видя, че момичетата започнаха да намират себе си в нейно отсъствие. Но днес те защитиха авторитета си. Казах им и това – губете, но губете с битка, с характер, хората да ви аплодират, че сте направили този финал празник. Така се губи. Иначе това, което направихме първия мач е Хасково, беше срамота и за мен беше много изненадващо такова поведение. Колкото по-дълго успеем да сме равностойни на силния отбор на Монтана, толкова по-добре.”

 

Любомир Нешев, пратеник на BGbasket.com в Монтана

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Елена Станкова, Хасково 2012, Монтана 2003 ДП - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи