Евтимов и Шалон приемат Файнъл 4 на ФИБА Къп от днес


Евтимов и Шалон приемат Файнъл 4 на ФИБА Къп от днес
(сн. fibaeurope.com)
29-04-2016 15:03

В следващите три дни ще завърши първият сезон на турнира Купа ФИБА Европа. Домакин на Файнъл 4 ще бъде отборът на българина Илиан Евтимов Елан Шалон. Той се класира за полуфиналите и излиза за титлата пред собствена публика.

 

Другите участници във финалната фаза са Фрапорт Скайлайнерс от Германия, Варезе от Италия и Енисей Красноярск от Русия. Всички те вече са във Франция и са готови за полуфиналите, които ще се играят днес.

 

Ето какво каза самият Евтимов преди мачовете: „Полуфиналът е изключително важен за нашия клуб и нашия град, но най-вече за Франция. Ще представяме нашата страна, нашият отбор и нашия град по най-правилния начин. За съжаление през 2012 загубихме финала на ЕвроЧалъндж, от много силен отбор (Бешикташ) и няма да се задоволим с нещо различно от нов финал.”

 

Днес от 19.30 часа българско време Шалон ще се изправи срещу Варезе в първия полуфинал, а от 22.00 ще се срещнат Фрапорт Скайлайнерс и Енисей. Мачът за 3/4 място и финалът са в неделя съответно от 18.30 и 21.30 часа българско време.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Илиан Евтимов, ФИБА Къп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи