Неочакван герой класира Портланд във втория кръг (видео)


Неочакван герой класира Портланд във втория кръг (видео)
Мейсън Плъмли не трепна в края (TheOregonian.com)
30-04-2016 09:55

 

Портланд вече е във втория кръг на плейофите в НБА, където ще срещне шампиона Голдън Стейт. Блейзърс отстраниха Лос Анджелис Клипърс след успех със 106-103 у дома и 4-2 в серията.


В герой за победителите се превърна Мейсън Плъмли. При равен резултат в края той първо отбеляза два наказателни удара, за да даде аванс на своите. След това той попречи на Джамал Кроуфърд в защита, бе фаулиран и с още един точен опит от линията фиксира крайния резултат. Като цяло Плъмли игра много силно в серията с доста овладени борби и много асистенции, а този път не трепна и във важните моменти.


Иначе мачът бе много равностоен, като Портланд дръпна за кратко със 7 в последната част. Клипърс обаче не се предадоха и изравниха, но в края не можаха да осъществят пълен обрат.


Деймиън Лилард бе най-резултатен за Портланд с 28 точки, като добави и 7 асистенции. Си Джей МакКълъм завърши с 20 точки, а Плъмли имаше 9 точки, 14 борби и 4 асистенции.


За гостите много силно игра Кроуфърд, който вкара 32 точки, а Остин Ривърс също бе на много добро ниво и завърши с 21 точки, 8 асистенции и 6 борби. В първата част той бе ударен в лицето и трябваше да бъде зашит с 11 шева, за да може да продължи. Раната под окото му не спря да кърви, но въпреки това той се бори до последно. Клипърс отпадат, след като поведоха с 2-0, но контузиите на Крис Пол и Блейк Грифин в мач №4 се оказаха прекалено тежки за преодоляване.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ПОРТЛАНД ТРЕЙЛ БЛЕЙЗЪРС - ЛОС АНДЖЕЛИС КЛИПЪРС

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА ИЗТОК В НБА, СЕЗОН 2015/2016

 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА ЗАПАД В НБА, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ПЛЕЙОФИТЕ В НБА, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ПЛЕЙОФИТЕ В НБА, СЕЗОН 2015/2016

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Портланд, ЛА Клипърс
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи