Драма, напрежение, две продължения и полуфинал за Балкан


Драма, напрежение, две продължения и полуфинал за Балкан
30-04-2016 17:56

Балкан е третият полуфиналист в НБЛ. В изключително интересен двубой ботевградчани победиха Левски със 109-104 като гост и стигнаха до успех в четвъртфиналната серия с 2-0. Двубоят бе решен след две продължения и много драматични и напрегнати моменти. И двата отбора не спряха да се борят, като левскарите на два пъти се върнаха от почти сигурна загуба. Във второто продължение обаче гостите нанесоха своя удар и този път удържаха. 

 

Началото за мача бе за Балкан, които с добри изяви поведоха. С тройка на Ники Маринов разликата стигна 8 точки и бе запазена така до края на първата част, а точно преди средата на втората "зелените" поведоха и с 12. Те поддържаха добър аванс известно време преди левскарите да направят 7-0 и да се доближат до една. Последният кош за полувремето обаче бе със сирената на Васил Александров и с него гостите взеха 3 точки преднина.

 

Второто полувреме тръгна със 7-0 за Левски, като последните две точки в серията дойдоха след бърза атака и при явно неотсъдено нарушение срещу Дурчев в тази за Балкан преди това. След този момент обстановката в залата стана доста напрегната, феновете на ботевградчани се активизираха и играчите на гостите реагираха. Набързо те изравниха, след което имаше размяна на точки последвани от няколко минути без точка. Славейков прекъсна тази серия с два наказателни, в края на частта Левски се откъснаха с 4.


Набързо Балкан вкара първите 7 точки за последната четвърт и отново успя да поведе. "Сините" пък не можеха да отбележат, а кош и на Върбанов ботевградчани дръпнаха с 9. При 5.25 до края на мача Хаджирусев бе фаулиран при стрелба от тройката и вкара хървите точки за домакините в тази част. Това не смути "зелените", които отговориха, а с тройка на Дурчев при оставащи 4.21 минути поведоха със 7. Първият кош от игра за Левски в тази част дойде близо седем минути след началото й, когато разликата вече бе 8 точки. "Сините" успяха да свалят до 4 пасива си, но интригата уж приключи при 38 секунди до края, когато Фортънбъри вкара тройка за +7. Все пак обаче домакините не спряха да се борят, а гостите пропуснаха 4 наказателни удара от 6 опита. Левскарите пък отговориха с два успешни пробива на Хаджирусев, а след кош и наказателен удар на Минчев резултатът бе изравнен при оставащи 14 секунди. Мартин Маринов бе фаулиран след това и този път бе точен два пъти, а при 2.9 секунди Алекс Симеонов изравни. Остана малко време за атака, но стрелбата на Маринов бе неуспешна и мачът отиде в продължение.

 

При 2.15 до края Симеонов вкара тройка за +2 за домакините, но още в следващата атака тя бе върната от Фортънбъри. След това Симеонов пропусна, а Маринов наниза нова тройка за аванс от 4 точки и 67 секунди до края. Малко по-късно американецът изпусна два наказателни, което даде шанс на Левски да свали, но след това той се реваншира с успешен пробив 25 секунди преди края. Последва пропуск за Симеонов и нарушение срещу Дурчев, който също пропусна два пъти от линията. При оставащи 6.7 секунди Минчев свали до 2, а след това Балкан не можа да изнесе от аута и бяха отсъдени пет секунди. Остана време за атака за Левски, а Ангел Пейчинов бе фаулиран при стрелба от тройката със сирената. Ръката му трепна при първия опит, но в следващите два бе безгрешен и мачът отиде във второ продължение.


И в него имаше размяна на точки и на водачеството, а "сините" пропуснаха два шанса да поведат с повече от една. В следващата атака Мартин Маринов пропусна от тройката, но си спаси топката и я върна почти от аута към Върбанов. Центърът пък му я подаде отново, а забравеният Маринов вкара 3 точки за аванс от 2 за гостите при 54.6 секунди до края. При оставащи 27 Фортънбъри направи преднината три точки и след пропуск на Хаджирусев и след два успешни наказателни удара от Маринов този път Балкан не сгреши.

 

Най-резултатен за победителите стана Брандън Фортънбъри с 24 точки. Николай Върбанов имаше дабъл-дабъл от 20 точки и 13 борби, а Мартин Маринов се включи с 19 и 8.


За домакините силно се включи Евгени Хаджирусев с 25 точки и 6 борби, а Алекс Симеонов се отчете с дабъл-дабъл от 23 и 11.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи