Спартак екзекутира Берое насред Стара Загора и е на полуфинал


Спартак екзекутира Берое насред Стара Загора и е на полуфинал
(сн. lap.bg)
02-05-2016 20:47

Плевенчани помрачиха най-добрия сезон на Берое

 

Спартак Плевен сътвори огромна сензация в Националната баскетболна лига. След две победи като гост в Стара Загора в серията срещу Берое отборът на Александър Дяковски сложи край на сезона за съперника си и се класира за полуфиналната фаза. В изключително драматичен мач, преминал през много обрати, плевенчани се наложиха с резултат 79-73, за да затворят серията с 2-1 победи и да влязат в четворката за първи път от сезон 2007/2008 насам. На полуфинал Спартак ще се изправи срещу втория в класирането на редовния сезон Балкан, който ще има домакинско предимство в серията до 3 победи от 5 мача. Берое, който завърши трети на Купата, игра полуфинал в Балканската лига и завърши трети в редовния сезон на НБЛ, изигра последния си мач за сезона днес.

 

Мачът започна отлично за Берое – със серия от 10-0 след няколко грешки в нападение на съперника. Разликата остана около 10 точки през целия период, а след нея домакините имаха добра преднина при 26-17. Разликата беше двуцифрена след няколко минути от втората десетка, но със серия от 11-2 Спартак се върна в мача, а до почивката успя и да изравни за 38-38.

 

Второто полувреме започна с много напрежение, грешки и съответно ниска резултатност за отборите. След близо 4 минути игра те си бяха разменили едва по 3 точки, а в средата на частта Спартак избухна с две поредни тройки и за първи път поведе в резултата. След размяна на кошове Герасим Николов избухна с тройка и кош и фаул в края на периода изведоха Спартак напред при 56-49.

 

След силно начало на последната десетка за плевенчани разликата стана двуцифрена в тяхна полза и те имаха пълен контрол над мача. голямото напрежение пък личеше у играчите на Берое, а то беше причината и за много техни грешки. Последните пет минути на мача започнаха да текат при 10 точки разлика, но Берое се активизира и успя да стопи разликата до 5 точки. При минута до края и 4 точки разлика Остън Барнс извърши неспортсменско нарушение срещу Милован Савич, който направи резултата 71-66 и отборът му имаше владение. След грешка и тройка на Еврик Гари Берое се приближи само на 2 точки при 69-71 и 33 секунди до края. След размяна на наказателни удари се стигна до 75-73 за Спартак при 20 секунди до края, а Самуел Франсис направи разликата 4 точки. В ответната атака Берое пропусна, а Франсис отново застана на наказателната линия и подсигури победата на отбора си.

 

Изключително силен мач за победителите изиграха Герасим Николов с 23 точки, Самуел Франсис с 22 и Димитър Маринчешки с по 17 точки и борби. 10 точки и 5 борби добави Адриян Секулов.

 

За Берое 17 точки вкара Александър Тодорович, 12 отбеляза Станислав Ваклинов, а 11 – Тихомир Желев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Спартак Плевен, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи