Асен Николов: Следващият сезон ще сме по-силни


Асен Николов: Следващият сезон ще сме по-силни
03-05-2016 09:44

Пловдивският Академик Бултекс 99 се завърна в елита на България след прекъсване от 18 години. Тимът завърши на девето място с шест победи, като най-запомнящи се естествено са тези над Рилски спортист и Берое. BGbasket.com се свърза с треньора на пловдивчани Асен Николов, който разказа с какво са се сблъскали в клуба през сезона и какви са плановете за следващия


"Доволни сме от този сезон. Беше ясно, че ще допускаме много грешки, но трябваше да натрупаме опит, за да видим къде грешим, за да можем да изградим един по-силен отбор за следващия сезон. Да, имаше и много разочароващи загуби, но имаше и победи, които ни донесоха авторитет и респект от другите отбори. Сезонът мина на спадове и възходи, както и очаквахме. Общо взето с оглед на тези резултати, които имахме, класирането ни е съвсем реално.


Да, победата над Рилски спортист донесе много силна емоция, но всяка една победа ни носеше радост. Всеки един успех си имаше отражение върху играчите и ръководството.


Най-трудно ни беше в селекцията предвид това, че нямаме опит. Това се видя и през сезона, през който имахме доста рокади. Бяхме единственият отбор с толкова освободени и привлечени нови играчи. Направихме грешки в селекцията в началото на сезона, тъй като ни липсва опит.


Категорично този сезон откакто сме в лигата много повече хора има в залата и повече са съпричастни към баскетбола в Пловдив и най-вече към клуба. Помогна ни много и това, че Мача на звездите се проведе в града. Има интерес и най-вече сред малките деца. Момчетата от отбора се превърнаха в идоли, има много деца в залата, което за нас е радващо.


Следващата седмица ще имаме среща с шефовете на основния ни спонсор Бултекс 99. По предварителни разговори ще има увеличение на бюджета, а допълнително ще се търсят още спонсори. В момента работим по селекцията за следващия сезон. Категорично, като елиминираме и грешките през този сезон, в другото първенство ще сме по-силен отбор.


Не е решено още дали аз ще оставам треньор. След като минат разговорите за бюджета и видим какво можем да си позволим, вече ще решаваме и този въпрос. Думата ще я имат президента и спонсорите."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Бултекс 99, Асен Николов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи